Avenged Sevenfold objavili novu/staru pesmu

Dug je bio vremenski period u kom nismo čuli ništa od Avenged Sevenfold-a, tako da je ovaj trenutak obradovao sve njihove fanove.

Američki heavy metalci objavili su novu pesmu “Set Me Free”.

Prema opisu videa na YouTube kanalu benda, “Set Me Free” je prvobitno snimljena za njihov album “Hail to the King” iz 2013. godine – njihov jedini album na kojem je Arin Ilejay svirao bubnjeve pre nego što je Brooks Vackerman 2015. godine preuzeo tu ulogu od njega. Jedna je ood sporijih pesama u njihovom katalogu, koja ih udaljava od agresivnijeg tona koji priliči izdanju “Hail to the King”, izuzev  poslednje pesme “Acid Rain”.

Pored toga, korisnik Reddita objavio je screenshot komentara benda koji potvrđuje da će njihov album iz 2008., “Diamonds in the Rough” koji čine B strane, biti dostupan za streaming 7. februara. Ova pesma će takođe biti uključena u kolekciju.

Njihov poslednji studijski album “The Stage”, objavljen je kao iznenađenje 28. oktobra 2016. godine, a debitovao je na broju 4 na Billboard-ovoj Top 200 listi. Njihova turneja u 2018. godini bila je prekinuta kada su doktori preporučili frontmenu M. Shadowsu. da napravi pauzu zbog zdravstvenih problema, ali gitarista Zacky Vengeance navodno je rekao radio voditelju Lou Brutusu da grupa ima za cilj objavljivanje novog studijskog albuma 2020. godine.