Wed. Apr 21st, 2021

Avicii dobija biografiju

Zvanična biografija Aviciija treba da bude objavljena kasnije ove godine.

Tim: The Official Biography of Avicii uključuje intervjue sa porodicom pokojnog DJ-a i producenta, prijateljima i kolegama iz muzičke industrije. Prethodno je trebalo da bude izdata prošle godine.

Napisao ju je nagrađivani novinar Mans Mosesson, a knjiga treba da izađe u Velikoj Britaniji 16. novembra u izdanju Sphere-a.

„Knjiga daje iskrenu sliku Tima [Berglinga, Aviciijevo pravo ime] i njegove potrage u životu, ne plašeći se poteškoća sa kojima se borio“, navodi se u sinopsisu za Tim.

„Gotovo je nemoguće shvatiti koliki je uticaj imao Tim Bergling, kako na muzičku industriju u celini, tako i na njegove fanove širom sveta. Mans Mosesson je putovao Timovim stopama širom sveta, od ulica njegovog detinjstva u Stokholmu, do Majamija, Ibice i Los Anđelesa, kako bi pružio detaljnu i višestruku sliku Timovog života i dela. “

Neto prihod kompanije Avicii AB od prodaje Tima doniraće se u potpunosti Fondaciji Tim Bergling u cilju dalje podrške dobrotvornoj ustanovi koja je osnovana nakon Berglingove smrti u aprilu 2018. godine.

Aviciijev otac Klas Bergling govorio je u intervjuu još maja 2020. godine o radu fondacije, kao i primedbama na zaostavštinu svog pokojnog sina.

„U vreme nakon njegove smrti, dobili smo tako lep odgovor. Nismo dobili ništa negativno. Otvorili smo veb lokaciju za obožavaoce da komuniciraju o svojim osećanjima. Rekao bih, to je vrlo čvrsta i pozitivna atmosfera oko Tima i onoga za šta se zalagao “, rekao je Klaus.

„Bio je vrlo direktan, vrlo iskren; bio je smešan na vrlo suptilan način. Imao je veliku strast prema prirodi, životinjama i pravdi. Nije voleo nepravdu … Stvarno nam nedostaje. ”

Highwaystar Magazine radio