Photo : promo

Bioskop, tribina, keltski punk i black metal ovog vikenda u AKC FUZZ

Ovog vikenda u AKC Fuzz vas očekuje najgušći program do sad, a to je samo zagrevanje pred proslavu drugog rođendana koja će se desiti 5. aprila.

U četvrtak, kao što ste već i navikli, sa početkom od 20h očekuje vas novi ciklus niškobudžetnog bioskopa. Ovog meseca su tematika “femcel” filmovi a prvi na repertoaru je “Possesion” a ulaz je kao i do sad, besplatan.

U petak nas očekuje spektakl proslave 10 godina postojanja keltskog punk benda Scordisci, kojima će ovo ujedno biti i prvi nastup u Nišu! Sa sobom nam dovode i Garage band – tribute fenomenalnom bendu The Clash. Kao lokalna podrška nastupiće mladi sastav Opproprium. Karte su u pretprodaji po ceni od 400rsd u Komitet pivari dok će na ulazu koštati 600rsd, vrata se otvaraju u 21h.

Subota ovog puta kreće ranije nego uobičajeno i to uvođenjem još jedne novine u prostoru u vidu tribine/prezentacije. Sa početkom od 16h imaćete priliku da prisustvujete muzičkoj prezentaciji pesama i spotova iz Češke i Slovačke za 2023. godinu sa ciljem da se pokaže najbolje od ovih povezanih scena, bez obzira na žanr (alternative rock, modern jazz, experimental pop itd). U okviru dvanaest prikazanih spotova/live snimaka prostor će dobiti poznati muzičari, koji godinama održavaju vrhunski kvalitet, zajedno sa manje poznatim umetnicima i potpuno novim talentima savremene muzičke scene.

Program je priredio muzički novinar Dan Sywala (ČT art, ČRo Jazz, Full Moon). Sywala je trenutno angažovan u redakcijama ČT art, ČRo Jazz, Full Moon, Harmonie, kao i na svojoj platformi Rock’n’Roll Journalist. Ranije je bio član tima televizije Seznam, a jedanaest godina je radio za magazin Muzikus. Sywala se fokusira uglavnom na intervjuisanje muzičara i među njegovim najpoznatijim gostima bili su Adam Clayton (U2), Jason Newsted (ex-Metallica), Stewart Copeland (The Police), Richard Kruspe (Rammstein), Andrea Bocelli, Slash, Mike Shinoda (Linkin Park), Avishai Cohen i Goran Bregović.

Program će biti održan na srpskom, a ulaz je besplatan! Kako izgledaju njegove tribine i kako je on prestavio Jugoslovensku scenu možete videti ispod.

Samo tri sata nakon tribine, na scenu će stupiti mračnija energija a doneće je gosti iz black metal sastava Kolac i post/sludge metal benda Nula. Oluja severnog metala stiže u Niš, 16.3. sa epicentrom u AKC Fuzz-u. Lokalna podrška, novi bend na prostoru Niša – Mulj! Nula je beogradski post/sludge metal sastav koji se u Niš vraća da protrese so iz južnih krajeva.

Kolac je beogradski black metal sastav koji će niškoj publici predstaviti novi album pod nazivom Kolac, koji je u februaru ove godine izdat za Pest Records. Vrata će biti otvorena u 21h dok će ulaznice koštati 400rsd.