Brkovi objavili novu pesmu !

Brkovi su objavili novu pesmu !

Poznati Hrvatski turbo-punk-folk-wellness i spa sastav Brkovi objavili su večeras svoju novu pesmu “A ja ću da pijem” ispraćenu video spotom. Muziku i tekst za pesmu je napisao sam Shamso69, frontmen zagrebačkog sastava, dok je režiju, DP, kameru, montažu i postprodukciju uradio Vuk Protić, a glavnu ulogu je igrao Miloš Vlalukin.

Nakon što su bacili ceo Balkan u trans sa nedavno objavljenom pesmom “Hoću da mi dijete sluša narodnjake” koja je se našla na/pri vrhu većine regionalnih listi sada su nam predstavili i drugu pesmu sa predstojećeg, osmog studijskog albuma, čije snimanje su simbolično krenuli 11.11. u 11 časova.

Brkovi ove godine slave 15 godina postojanja, tokom kojih su objavili sedam albuma od kojih je poslednji svetlost dana ugledao prošle godine pod nazivom “Hormon sreće”. Sa tog izdanja neke od pesama koje su se najviše proslavile osim naslovne su još i “Boli me”, “Sudbina”, “Priča se po gradu” i “Odlazim”, koja je dosta drugačija od njihovog standarnog načina izražavanja kroz pesme.

Oni su udaljene žanrove duhovito spojili u melodičnu celinu. Od turbofolka koriste emotivne stihove spojene sa žestinom punk rocka i težinom heavy metala. Njihove prostodušne tekstove prožima direktan svirački stil. Albume objavljuju samostalno, bez posredništva diskografske kuće. Smatraju kako im izdavačka kuća za promociju albuma uopšte nije potrebna, već sav posao oko celokupne organizacije obavljaju sami. Kao razloge navode prisutnost interneta kao i činjenicu da ukoliko bi potpisali ugovor sa izdavačkom kućom ne bi mogli nuditi albume za besplatno preuzimanje, što žele da rade. Svi njihovi albumi u potpunosti se mogu preuzeti u mp3 formatu na ovoj web stranici (za nisku cenu se mogu i kupiti u web shopu). Albume štampaju u standarnom CD obliku koje distribuišu na nastupima. I po svojim ostalim osobinama Brkovi su pravi punk rock sastav. Sve u svemu, mi jedva čekamo njihov sledeći album !