Red Hot Chili Peppers menjaju gitaristu

Red Hot Chili Peppers objavili su na društvenim mrežama da će promeniti gitaristu !

Svetski poznat bend, Red Hot Chili Peppersi objavili su na društvenim mrežama večeras da će Josh Klinghoffer, gitarista koji je svirao sa njima poslednjih 10 godina izaći iz benda, a da se u sastav vraća stari gitarista John Frusciante.

Klinghoffer je sa Peppers-ima počeo da svira 2009. godine kada je zamenio upravo njihovog starog-novog gitaristu Frusciantea. Do sada je sa njima snimio dva albuma, “I’m with You” iz 2011. godine i “The Getaway” iz 2016. godine, a njegiv debitantski solo album je izašao 22. novembra ove godine pod nazivom “To Be One With You” i objavio ga je pod pseudonimom Pluralone.

Ovo je treći put da se Frusciante vraća u sastav, nakon što je to radio prva dva puta, 1988. godine(pa je ostao do 1992.) i 1998.(kada je ostao do 2009.). Za to vreme provedeno u bendu on je snimio sa Peppers-ima 5 studijskih albuma, od kojih je poslednji “Stadium Arcadium” izašao poslednje godine u kojoj je bio u postavi.

John ima i aktivnu solo karijeru objavivši za sada 12 solo albuma i 7 EP-ja, a nedavno je objavio i jednu novu-staru pesmu, odnosno pesmu “Become” koja je tek nedavno ugledala svetlost dana iako je snimana za njegov album “Curtains” iz 2005. godine. Od strane mnogih fanova on je smatran jedinim pravim gitaristom ovog američkog funk-rock sastava.

Njih dvojica su imali i zajednički projekat pod nazivom John Frusciante and Ataxia, i za 3 godine koliko je postojao su objavili samo jedan album “Shadows Collide with People”, koji je čak izašao kao Fruscianteov solo album.