Photo : Marko Ristić @zamrznutitonovi / Highwaystar

Bruce Dickinson će glumiti pevača ABBA Tribute benda u novom horor filmu

Frontmen grupe Iron Maiden Bruce Dickinson igraće u “Bjorn of the Dead”, novom horor filmu o ABBA tribute bendu koji se našao zarobljen u noćnom klubu u zoru apokalipse, zajedno sa mnoštvom drugih tribute bendova.

Ne stvarno.

Po Deadline-u, Dickinson će igrati pevača grupe Abbatoir koji se zove Bjorn, i koji vikendom izvodi pesme švedskih pop legendi zajedno sa svojim kolegama iz benda Bennyjem, Anni-Frid i Agnethom. Bend razmišlja o tome da odustane jer svirke postaju sve mračnije, ali menjaju melodiju kada Benny sazna za “Battle of the Bands”(rat bendova) za tribute bendove u Niney Dimey.

Bruce Dickinson dolazi u Zagreb u okviru evropske turneje ; imaće još dva koncerta u našoj blizini

Kada stignu na mesto događaja, smetnja ih primorava da se zaklone iza scene. Ostali članovi tribute benda se povređuju u tom procesu i pretvaraju se u nemrta čudovišta žedna krvi.

Elza Kephart (Slaxx, Graveyard Alive: A Zombie Nurse in Love) će režirati “Bjorn of the Dead”, koji će takođe imati nekoliko rok i metal kameja. Film je zasnovan na originalnoj priči koproducenta Endrua Prendergasta i Dickinsonovog sina, Ostina Dickinsona (koji takođe peva za bend As Lions i ranije Rise to Remain). Raven Banner će se baviti prodajom širom sveta.

„Apsolutno sam počastvovan što radim sa Ravenom Bannerom na ovoj ludoj avanturi“, rekao je Ostin Dickinson u izjavi. „Andrew, Elza i ja jedva čekamo da vi momci vidite šta se sprema. Obucite spandeks, uredite perike i naoštrite sekire. Bjorn dolazi.“

Bruce Dickinson žešći nego ikada – otkrio delić nove pesme i članove njegovog benda

Pred Bruceom Dickinsonom je naporna 2024. godina. Pevač će objaviti svoj sedmi solo album, “The Mandrake Project”, negde sledeće godine, zajedno sa nizom grafičkih romana koji se podudaraju. Pevač je najavio svoj prvi singl pod nazivom “Afterglow of Ragnarok” za 1. decembar i otkrio svoj bend koji će ga pratiti na turneji 2024. godine.

Zajedno sa evropskom solo turnejom za leto 2024, Dickinson će se pridružiti i Iron Maidenu na Future Past turneji u Severnoj Americi u oktobru i novembru 2024.