Coldplay se singlom približili novom albumu

Coldplay su objavili najnoviju pesmu pod imenom “Everyday Fife“. Pre ovog oni su objavili dva singla “Arabesque” i “Orphans“, te će objaviti album istog imena kao i najnoviji singl 22. novembra.

Cela priča o novom albumu je krenula pre dve nedelje kada su razni svetski mediji proširili vest da će Coldplay objaviti album sledećeg(ovog) meseca sa nešto eksperimentalnijim materijalom. Tada nije bilo provereno, no u Sao Paulu na metrou se pojavilo nekoliko promotivnih postera za album na kom su se nalazili članovi benda i pisao je datum 22.11.1919., ali su ubrzo skinuti. Na osnkvu toga se sumnjalo da je upravo to datum izdavanja(naravno misli se na 22.11. ove godine), iako iz benda tada još ništa nije bilo potvrđeno. Nedelju kasnije nam je i sam bend saopštio da su sumnje tačne, odnosno da će njihovo najnovije, osmo studijsko ostvarenje biti objavljeno 22. novembra. Album “Everyday Life” će se naći na CD formatu, vinilu, kaseti i u digitalnom formatu. Vodi se kao dupli album i trajanja je 53. minute, te je podeljen na dva dela nazvana Sunrise i Sunset, odnosno izlazak i zalazak sunca. Omot je omaž bendu u kom je svirao deda njihovog gitariste i njihovom omotu iz 1919. godine.

Osim toga, krajem prošle godine, otkriveno je da Coldplay planiraju (i još jedan)album za narednu godinu koji bi trebao biti nešto komercijalniji od ovog.

Do tada nam ostaje samo da sačekamo, a u međuvremenu možete čuti i prva dva singla sa predstojećeg izdanja benda Coldplay.