Colplay objavili još dve pesme

Coldplay su objavili još dva singla pod imenom “Daddy” i “Champion Of The World”. Prvu pesmu britanskog sastava ispratio je i video spot kog smo deo mogli videti i pre nedelju dana u kratkom pregledu spota, a za drugu smo dobili samo lyric video.

Pre ova dva oni su objavili još tri singla, “Arabesque”, “Orphans” i “Everyday Fife”, te će objaviti album istog naziva kao i ta pesma 22. novembra – odnosno sutra ! Album je podeljen na dva dela, prvi deo “Sunrise” i drugi deo “Sunset”.

Cela priča o novom albumu je krenula pre tri nedelje kada su razni svetski mediji proširili vest da će Coldplay objaviti album sledećeg(ovog) meseca sa nešto eksperimentalnijim materijalom. Tada nije bilo provereno, no u Sao Paulu na metrou se pojavilo nekoliko promotivnih postera za album na kom su se nalazili članovi benda i pisao je datum 22.11.1919., ali su ubrzo skinuti. Na osnkvu toga se sumnjalo da je upravo to datum izdavanja(naravno misli se na 22.11. ove godine), iako iz benda tada još ništa nije bilo potvrđeno. Nedelju kasnije nam je i sam bend saopštio da su sumnje tačne, odnosno da će njihovo najnovije, osmo studijsko ostvarenje biti objavljeno 22. novembra. Album “Everyday Life” će se naći na CD formatu, vinilu, kaseti i u digitalnom formatu. Vodi se kao dupli album i trajanja je 53. minute, te je podeljen na dva dela nazvana Sunrise i Sunset, odnosno izlazak i zalazak sunca. Omot je omaž bendu u kom je svirao deda njihovog gitariste i njihovom omotu iz 1919. godine.

Osim toga, krajem prošle godine, otkriveno je da Coldplay planiraju (i još jedan)album za narednu godinu koji bi trebao biti nešto komercijalniji od ovog.

A povodom objavljianja ovog albuma bend će odsvirati ceo album u Jordanu. Prvi deo “Sunrise” počinje u 5 ujutru, a drugi “Sunset” u 15h po našem vremenu, te uživo prenos možete pratiti i na našem portalu na videu ispod.