Da li nas to uskoro očekuje novi album AC/DC-ja ?

Glasine o novom albumu AC/DC-ja pojavljuju se već oko godinu dana unazad. Jedna od glasina je i ta da je Cliff Williams, basista benda umešan u stvaranje novog materijala, da je se pevač Brian Johnson vratio, i da je AC/DC u potpunosti završio snimanje novog albuma.

Fotografije paparazza nastale izvan Vancouver’s Varehouse Studija, gde je AC/DC snimio svoj poslednji album, najavljivale su da je novi materijal benda gotovo definitivno u toku sa pravljenjem. Takođe je navodno bila najavljena svetska turneja 2o19., ali to se nikada nije desilo.

Sada najnovije glasine dolaze od australijskog radio voditelja Eddieja McGuirea, koji je rekao da AC/DC objavljuje album u februaru ili martu. Nakon toga će uslediti svetska turneja.

“Moja vest je da će AC/DC objaviti novi album u februaru/martu ove godine, ali i da će imati turneju po Australiji u oktobru/novembru 2020. godine. Nakon puno rada i mnogo tehničkog istraživanja, uspeli su da nabave slušni aparat za Briana Johnsona, koji će biti ponovo u bendu. Čak je možda i Phil Rudd na bubnjevima ponovo u grupi, a tu je i Angus [Young, gitara] tako da imamo tri, pa ne originalna člana, već old timera, kako bih drugačije objasnio. Imali su nekoliko promena tokom svog putovanja, ali sada imamo Angusa, Brian Johnsona i možda Phil Rudda, nakon problema koje je imao i on u poslednje vreme.”

Ako su glasine istinite, AC/DC trenutno čine Williams, Johnson, gitarista Angus Young, a možda i bubnjar Phil Rudd. Na novom albumu se navodno nalaze i prateće gitare Malcolm Young-a, koji je preminuo 2017. godine.