Da li su to Iron Maiden završili novi album ?

Post na društvenim medijima koji je objavio dugogodišnji producent Iron Maiden-a Kevin Shirley dodao je ulje na vatru povodom glasina da je bend završio svoj 17. album.

Njihov poslednji studijski album bio je “The Book of Souls” iz 2015. godine, a od tada su radili turneju pod nazivom “Legacy of the Beast”, koja je zasnovana na temama iz njihove istoimene video igrice.

Takođe, važno je spomenuti da je pre mesec dana bend objavio vest da su turneju produžili i na deo sledeće godine. Naime, dodali su još 33 koncerta koji će biti održani u sledeće proleće i leto u Australiji, Novom Zelandu, Aziji i Evropi, a nama najbliži koncert će biti onaj u Beču – 16. jula.

No, da se vratimo na objavu. U pregledu svoje 2019. godine, Shirley je spomenuo da je proveo tri meseca u Parizu “jako radeći na bezimenom ali ne baš tajnom projektu“, a da je ga je “završio sa glasnom zvonjavom u ušima.

Post je takođe sadržao sliku Guillaume Tell Studios, pariške lokacije na kojoj su Maiden-i i Shirley radili na albumu iz 2000. godine “Brave New World” i na “The Book of Souls”. A važno je pomenuti i da Dickinson sada živi u Parizu sa svojom novom lepšom polovinom nakon što je se nedavno razveo od žene.

Blabbermouth je izvestio da je ovog leta frontmen benda Bruce Dickinson rekao publici u Kaliforniji da će nove pesme Iron Maiden-a stići i pre nego što mogu da zamisle.

Za sada nam jedino ostaje da sačekamo neke zvanične vesti i nadamo se da je istina. ?

https://youtu.be/YbAhn7iKLPc