Foto: Shutterstock

Damir Urban nastupa na otvaranju Novi Sad film festivala

Novi Sad film festival biće otvoren 22. septembra, svečanošću na kojoj će nastupiti rok muzičar Damir Urban i njegova Četvorka uz gudački sastav Kamerata (Camerata) Novi Sad u Srpskom narodnom pozorištu, najavili su danas organizatori.

Iz Novi Sad film festivala su saopštili da novi, međunarodni takmičarski festivala prvog i drugog filma donosi više od 20 ostvarenja na nekoliko lokacija u samom srcu grada.

“U septembru Novi Sad postaje filmski grad koji će ugostiti mlade reditelje, ali i dobro poznata imena iz sveta filma, sa željom da podstakne afirmisanje mladih stvaralaca, razvije dosadašnje kapacitete publike i donese gradu nov filmski ugođaj”, kaže se u saopštenju.

Iz Novi Sad film festivala su najavili da će posetioci do 24. septembra gledati “autorske debitantske filmove, filmske omaže kultnih reditelja, eko-filmove i druga filmska ostvarenja, koje nismo imali priliku da vidimo do sada”, a repertoar će biti uskoro objavljen

Kako je najavljeno, sinergija Urbana i Kamerate Novi Sad doneće “fuziju emocija i zvukova koja će otvoriti vrata prvog festivala prvog i drugog filma u Novom Sadu”.