Grupa Fit u Festu 28. decembra

Jedan od najpoznatijih bendova ex-Yu scene, FIT, prvi put nastupa u klubu Fest 28.decembra sa početkom u 22 časa.

Grupa Fit, jedan od najupečatljivijih bendova čuvene RiRock scene, formirana je početkom osamdesetih godina. Ova četvorka je doživela veliki uspon i proboj krajem te dekade izdavanjem dva albuma – “Uz Rijeku” i “Daj mi ruku“, sa kojih pamtimo svevremenske hitove: “Kao mačka“, “Telefon” i “Zaboravit ću sve“. Pre deset godina su se ponovo aktivirali, te su nastavili i sa koncertima i sa snimanjem novih pesama. U razmaku od dve godine objavljena su dva albuma; prvi je jedan odličan live presek njihove dotadašnje karijere i drugi studijski, sa obiljem novih pesama po standardu svojih prethodnica. Funkcionišući unutar pravca Rijeka-Amsterdam (ako vas zanima zašto, pogledajte dokumentarac “Rokenrol je kriv za sve”) ove godine izdaju još dva singla, “Ljubav je magija” i “Otploviti”.

U novoj, prosirenoj, petočlanoj postavi nastupiće u Puli, Rijeci, Novom sadu i Beogradu. Nakon zapazenog koncerta na Beer festu, nastupili su ove jeseni i u Podgorici, u okviru Art Festivala.

Uvek smo se u Beogradu odlično osećali, još od samih početaka kad smo kao mladi bend dolazili noćnim vozom iz Rijeke i pokušavali da nađemo svoje mesto pod diskografskim suncem” rekao je Davor Lukas nedavno za Novosti: “Tu smo ostvarili svoj prvi ugovor za ploču, tu su naši dugogodišnji prijatelji, veoma dobro poznajemo grad

Nesumnjivo će i ove subote u Zemunu ovo legendarno ime ex Yu scene napraviti odličnu žurku i odvesti sve prisutne u klubu Fest na jedno vrlo zanimljivo, pomalo nostalgično ai prelepo putovanje…

Ulaznice su u pretprodaji od ponedeljka, 18.novembra u klubu Fest i u FELIX Shop, TC Sremska po ceni od 800 RSD. Na veče koncerta, ulaznice će koštati 1000 RSD.