Mon. Jun 21st, 2021

Debitantsko izdanje Hell Over Belgrade festivala u Garaži 30. novembra

Debitantsko izdanje Hell Over Belgrade festivala biće održano u Beogradu u klubu Garaža 30 novembra. Čast da nastupe imaće bendovi Bombarder, Alitor, Yox i Chemical Tomb.

Bombarder je sarajevsko-beogradski speed/heavy/thrash metal bend koji je osnovan davne 1986. godine u Sarajevu. Nakon što je tadašnji gitarista Maho Šiljdedić poginuo u ratu u Bosni, pevač Nenad Kovačević se seli u Beograd i osniva bend u novoj postavi. 2016. godine su objavili njihov sedmi studijski album pod nazivom “Okot iz pakla”.

Alitor je progressive thrash/death metal bend osnovan u Inđiji 2011. godine. Za sada imaju objavljen EP “Embittered”, LP “Eternal Depression” i 2017. su objavili singl “Patterns of Redemption”, te su nedavno objavili da su krenuli sa radom na novom singlu koji možemo uskoro očekivati. Takođe, bend je najavio da će na koncertu izvesti i nekoliko pesama sa predstojećeg albuma a ne samo sa debitantskog, te da spremaju nešto posebno za ovu priliku.

Yox je valjevski vinjakcore, ili ti death metal/hardcore bend. Na domaćoj sceni su aktivni od 2005. godine, poslednji album im je iz 2015. – “Conception of Circle”, dok je poslednje izdanje singl “Forever A Slave” iz ove godine koji su uradili sa poznatim stand up komičarem Aleksandrom Perišićem koji im je gostovao na vokalima.

Chemical Tomb je beogradski crossover thrash metal/hardcore punk sastav. Poslednje izdanje im je EP “Unsportsmanlike Conduct” iz prošle godine koji će promovisati ovim putem i napraviti dobru žurku.

Highwaystar Magazine radio