Wed. Oct 27th, 2021

14 March 2018, Germany, Cologne: Bruce Dickinson, author, musician and frontman of the hard-rock and heavy-metal band Iron Maiden reads during the 'Lit.Cologne' international festival of literature. - NO WIRE SERVICE - Photo by: Horst Galuschka/picture-alliance/dpa/AP Images

Dickinson otkrio da nisu svi članovi benda bili srećni zbog novog albuma

Bruce Dickinson otkrio je da bubnjar grupe Iron Maiden Nicko McBrain uošte nije bio srećan na snimanju novog albuma legendarnog metal benda.

Tokom gostovanja u potkastu “The Eddie Trunk”, pevač grupe Iron Maiden govorio je o poslednjem albumu benda “Senjutsu”, procesu snimanja i još mnogo toga.

Čitajte više : Iron Maiden rekli hvala Novaku Đokoviću

Na pitanje zašto je bend snimio album, pa na kraju čekao s njim dve godine, Bruce je odgovorio:

“O da, krenuli smo sa turnejom Legacy of the Beast, a onda smo imali pauzu od nekoliko meseci, verovatno šest-sedam, možda osam meseci pre nego što smo krenuli u američki deo turneje. A onda smo završili u Južnoj Americi, pa smo bili na turneji od avgusta, pa sve do kraja oktobra. U pauzi smo rekli – Pa, šta ćemo da radimo? Adrian Smith mogao bi da ide na pecanje, Dave Murrey mogao bi da leži na plaži pored svoje kuće na Havajima…”, ispričao je Dickinson i nastavio:
“A zašto ne bismo uzeli dva ili tri meseca, da iskoristimo malo energije sa sviranja uživo, pa da napravimo album? Zašto da ne? I tako smo došli do toga”, rekao je i otkrio da neki članovi benda nisu baš bili najsrećniji zbog toga.

“Nicko se pojavio i bio je sav mrzovoljan: Oh, ne znam zašto ovo radimo, bio sam srećan na Floridi… A mi smo mu rekli “Pa, činilo se kao dobra ideja. Ne moraš da budeš sve vreme ovde, možeš da se vratiš na Floridu.”

“Neverovatno je da smo to uradili, jer da to nismo uradili tada, onda smo posle toga otišli na turneju, a onda smo se vratili, a onda je bio Božić, i onda, otprilike tri meseca kasnije, kao da je došao kraj sveta. Prvobitni plan je bio da album objavilo krajem leta – nismo znali da će biti lokdauna, mislili smo da ćemo biti na turneji. Očigledno, to se nije dogodilo, a onda smo opet odložilim nadajući se prestanku pandemije. a onda nam je bilo dosta svega i rekli smo – hajde da objavimo album”, rekao je on.

Čitajte više : Bruce Dickinson objasnio zašto Maideni i dalje prave duge pesme

Highwaystar Magazine radio