Dino Jelusić će dosta pevati na predstojećoj turneji Whitesnake-a

Prošlog jula, Whitesnake je objavio da je angažovao hrvatskog pevača/multiinstrumentalistu Dina Jelusića za svoju predstojeću turneju.

Jelusić je takođe član multiplatinastog benda Trans-Siberian Orchestra i ranije je bio deo Dirty Shirley (sa George Lynchom), Animal Drive-a i snimao sa mnogim drugima. Dvadesetdevetogodišnji Dino peva, ide na turneje i snima od svoje pete godine. Osim što je frontmen, njegov glavni instrument su klavijature, ali takođe svira bas, gitaru i bubnjeve. Završio je muzičku akademiju i bavio se pozorišnim radom.

Dino Jelusić – “Dan danas ljudi komentiraju pjesme s prvog albuma”

Upitan u novom intervjuu sa Chris Akinom kakva će biti Dinova uloga na poslednjoj turneji Whitesnake-a, gitarista benda Joel Hoekstra je rekao: „Pa, [Dino je] takođe neverovatan klavijaturista, tako da nam i tu puno doprinosi što je zaista sjajno. I on mnogo peva — mislim, peva mnogo pratećih vokala i ponekad ga David [Coverdale, frontmen Whitesnake-a] natera da otpeva deo pesme sam. Tako da mislim da je sposobnost da izađe na turneju po svetu sa Whitesnake-om i da ima mogućnost da pokaže svoje pevanje i sviranje klavijature odlična prilika za njega. On je fantastičan talenat, a još je mlad. Tako da mislim da je pred njim sjajna budućnost. Mislim da će za par godina tek da kida.”

Prošlog oktobra, Coverdale je govorio o Dinovom dolasku u bend, rekavši za Antihero Magazine:

„Uvek sam video Whitesnake kao orkestar“, objasnio je on. „Ne vidim to kao bend bend. Ne želim da dvojica gitarista sviraju potpuno istu pesmu, ili samo harmonije na gitarama, želim dva suprotstavljena tipa… imate zapaljivog Joela Hoekstre, potpuno drugačijeg od naelektrisanog Reb Beacha. I ovo nije da uplašim Michelea [Luppi, klavijaturista Whitesnake-a] Michele je potpuno siguran. Obožavam ga i ono što on donosi Whitesnake-u.

„Godine 2019. Dinov bend je svirao pre nas u Zagrebu, a ovo se jako retko dešava u mom slučaju, kada sam rekao: ‘Ko je to jebote?’ dok sam mislio u sebi, ‘Vau, taj klinac je super.’ A Joel je rekao: ‘Da, radio sam sa njim u Trans-Siberian Orchestra. On je sjajan momak.’ A ja sam rekao, ‘Taj tip je zmija, čoveče. Nemoj još ništa nikome da govoriš. Držaću oči i uši na njemu.’

„Dakle, mislim da će to biti fantastično“, dodao je Coverdale. „Imaću orkestar klavijatura za mnoge pesme koje su veliki epovi, koji ih čine još muzički orkestriranim bez orkestra na sceni sa nama.

Fan pit i parter ulaznice za beogradski Whitesnake koncert uskoro rasprodate

„Mislim, momak je sjajan, jedva čekam da pevam sa njim. Već imam [dva] pevača koji su dovoljno dobri da budu frontmen pevači, Michael Luppi i Reb Beach; oni su zaista sjajni pevači. Šta fali imati još jednog? I mislim da je on super momak. On ima svoje neke pravne probleme u ovom trenutku, ali talenat, vera i hrabrost će uvek pobediti. I jedva čekam da počnemo sa probama, stvarno ne mogu. Mora da mi bude uzbudljivo i dodavanje još jednog začina već dobrom koktelu.”

Whitesnake su poslednjih dve nedelje imali probe, te se sada spremaju da krenu na turneju. Prvi datum na turneji biće 10. maja u Dablinu, dok će u Beogradu nastupiti 6. jula, a u Zagrebu 4 dana ranije – 2. jula. Vidimo se!

Izvor : Blabbermouth.net