Ex-Sepultura drummer Eloy Casagrande. Credit: MAURO PIMENTEL/AFP via Getty Images

Eloy Casagrande napustio Sepulturu “da bi nastavio karijeru u drugom projektu”

Legendarni brazilski metal bend Sepultura najavio je odlazak dugogodišnjeg bubnjara Eloya Casagrandea uoči njihove predstojeće oproštajne svetske turneje.

Sinoć (27. februara), Casagrandea je na društvenim mrežama objavio svoj izlazak iz benda, napominjući da je odluka „trebalo biti doneta razmišljajući o novim ciklusima koji će doći“ nakon predstojećeg razlaza benda posle četiri decenije zajedno.

Casagrande je započeo svoju najavu objavljivanjem svog odlaska iz benda pre nego što je rezimirao svoju istoriju sa bendom i priznao im svoju zahvalnost i poštovanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eloy Casagrande (@eloycasagrande)

Nastavio je: „Možda za fanove benda to u ovom trenutku nema smisla, ali je trebalo doneti odluke razmišljajući o novim ciklusima koji će doći. Sačinjeni smo od izbora i oni nisu uvek laki. Moj odlazak nikada neće izbrisati moje poštovanje i zahvalnost prema bendu.”

Završavajući svoj post, Casagrande je najavio da ga „puno toga čeka i nadam se da ću nastaviti da stvaram mnogo muzike i umetnosti“.

Nakon njegovog odlaska, Sepultura je podelila svoju izjavu, najavljujući pritom Casagrandeovu zamenu. Iza bubnjeva od sada će sedeti Greyson Nekrutman, koji je svirao za Suicidal Tendencies, Williama Duvalla i druge.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SEPULTURA (@sepultura)

Sepultura je u svom postu napisala da ih je Casagrande „iznenadio“ obavestivši ih o svom trenutnom odlasku iz benda uoči prve probe benda za njihovu oproštajnu turneju.

„Šestog februara, nekoliko dana pre prve probe, bubnjar Eloy Casagrande obavestio je bend da napušta Sepulturu da bi nastavio karijeru u drugom projektu. Bend je bio iznenađen. Bez prethodnog upozorenja, odmah je napustio bend, napuštajući sve što je u vezi sa Sepulturom.” – rekli su oni.

8 bubnjara koji bi mogli da sednu na mesto novog bubnjara u Slipknotu

Eloy Casagrande se pridružio Sepulturi 2011. Bend je objavio tri albuma sa Casagrandeom: 2013. „The Mediator Between Head and Hands Must Be the Heart“, 2017. „Machine Messiah“ i 2020. „Quadra“.

U decembru 2023., Sepultura je najavila svoju poslednju svetsku turneju 2024. godine, potvrđujući da će nakon toga svako krenuti svojim putem.

Sepultura uskoro više neće postojati, ako želite da ih slušate morate ići u Beč ili Budimpeštu