Evanescence najavili prvi singl i album

Novi album Evanescence-a ugledaće svetlost dana 2020. godine!

Alternativni rock/metal bend otkrio je da že album poneti ime “The Bitter Truth“, kao i da će prvi singl albuma “Wasted On You” biti objavljen 24. aprila. Uz to, prema njihovoj objavi na društvenim mrežama sada sa sigurnošću znamo da će album biti objavljen ove godine. Uz to, predstavili su nam i omot albuma koji možete videti iznad.

 

Evanescence su na društvenim mrežama napisali : “Obećali smo novi album ove godine i nećemo dopustiti ništa da nas spreči u tome. Ponosni smo što ćemo uspeti da krenemo da objavljivanjem novog albuma “The Bitter Truth” sa vama, deo po deo, počevši od prve pesme “Wasted On You” sledećeg petka. Izabraćemo 50 ljudi koji pre-sačuvaju album da čuju ovu pesmu zajedno sa Amy Lee sledećeg četvrtka. Link za pre-čuvanje u bio.”

“Pesme su dolazile sa različitih mesta, nisu sve u istom duhu”, izjavila je nedavno Lee za Loudwire. “Snimanje ide sjajno. Ovaj album je kombinacija puno stvari … Definitivno smo dali 100% od nas…”

Tema tekstova, spisak pesama i više o samom sadržaju albuma nije još objavljeno, ali Amy je saopštila da će neki događaji koji su se dogodili u njenom životu, poput postajanja majkom i gubitka brata, uticati dosta na novo izdanje benda.

Više o najavi albuma i obradi pesme “The Chains” grupe Fleetwood Mac možete pročitati ovde i ovde.