Foo Fighters završili novi album

Ove godine se obeležava 25-godišnjica debitantskog albuma Foo Fighters-a, ali bend neće biti mnogo zauzet nostalgijom te gura napred sa novom muzikom. Dave Grohl je čak potvrdio da su sada završili snimanje svog novog albuma, naslednika njihovog poslednjeg izdanja iz 2017. godine, “Concrete and Gold”. 

“Upravo smo završili sa snimanjem”, rekao je Grohl u podcastu kod Bill Simmonsa. Vođa Fightersa objasnio je da se radi o mešavini svega i svačega koja je nastala malte ne odjednom, a otkrio je i da bar jedan riff sa albuma postoji koliko i sam bend.

“Spakovali smo najbolje pesme u 45 minuta”, ponovio je Grohl, “A tu je i riff na novom albumu na kojem radim već 25 godina. Prvi put kad sam ga odsvirao nekome bilo je to u podrumu u Sijetlu. ”

Dave je svoje vreme takođe potrošio snimajući dokumentarac o turnejama u kombijima i predstavio je neke od najvećih umetnika koji su ikada stali na binu. “Intervjuisao sam sve – Beatlesi su radili turneje iz kombija, Guns N ‘Roses, Metallica, U2, svi su imali svoj kombi”, objasnio je Grohl, koji je napomenuo: “Ima nešto u tom vremenu, nosite ga kao značku. ”

Kao detaljan cilj dokumentarca, glavni čovek Foo Fighters otkrio je: “Film nije toliko pun anegdota van turneja, više je težnja za tim. Zašto bi se neko odrekao svega, napustio svoj posao, ostavio sve iza sebe, samo da bi jurio ovaj san bez garancije da ćete ga ikada ostvariti? I gladujete, krvarite, bolesni ste, besni ste, odvedeni ste u zatvor i u borbama, ali uvek gurate ka sledećoj svirci. Svi imaju istu priču i to je apsolutno ključ uspeha. ”

Početkom godine Grohl je obećao “neka ozbiljna luda sranja” za 2020. godinu, a izgleda da je ovo tek početak.