Frontmen Triviuma piše muziku za nastavak heavy-metal horor komedije Deathgasm

Prošle godine smo bili oduševljeni kada smo saznali da je u pripremi nastavak za heavy-metal horor komediju iz 2015. “Deathgasm”.

Sada smo još uzbuđeniji jer će glavni čovek Triviuma, Matt Heafy, komponovati njegovu muziku!

Nazvan “Deathgasm 2: Goremageddon”, nastavak kultnog klasika novozelandskog splatstick-a, prikazuje kako se junak Deathgasm-a Brodie okreće crnoj magiji, kao što je to učinio u originalu, kako bi vratio svoje bivše kolege iz benda iz mrtvih kako bi mogao da pobedi u bitci bendova — kao kao i srce njegove bivše devojke Medine.

Prvi soundtrack za Deathgasm sadržao je muziku Emperora, Midnight Axeslasher, Bulletbelt i drugih, a reditelj Jason Howden — uveren je da je Heafy pravi momak za Gormageddonovu partiju.

„Met nije samo metalac, već i istinski horor entuzijasta“, rekao je Howden u saopštenju za štampu. „Njegova sposobnost da uhvati različite potrebe filma i oživi ga kroz muziku je nešto što verujem da će oduševiti publiku sa svojih mesta.

„Želeo sam da snimim Deathgasm od kada sam video prvi film“, dodao je Heafy. „Zaista verujem da mogu da ostvarim njegovu tačnu viziju za muziku za ovaj film. Takođe već čujem zvučni zapis u svojoj glavi.

“Znam da će nam trebati veoma različiti stilovi metala, kao i neki komadi u stilu orkestralne/industrijske muzike, i još mnogo toga. Biće to sjajno!”

Tim filma trenutno prikuplja sredstva za Deathgasm 2: Goremageddon na Kickstarteru, gde sponzori mogu da dobiju ograničeno izdanje crvene vinil varijante muzike za film.