Gitarista sastava Soundgarden o objavljivanju poslednjeg albuma

Gitarista grupe Soundgarden Kim Thayil rekao je da bi bilo “smešno” ostaviti završni album benda nedovršenim, ali prihvatio je da je za sada bio “na pogrešnoj teritoriji”.

U julu nam je otkrio da je Chris Cornell pre smrti 2017. godine snimio dovoljno vokala da bi album mogao da bude završen, ali audio fajlovi nisu bili u posedu benda.

“To je apsolutno moguće da se desi, jer to je ono što smo mi radili… Definitivno imamo još jedno izdanje koje bi trebalo da objavimo”, rekao je Thayil u nedavnom intervjuu. “Misli se na stvari koje su već napisane, stvari za koje su snimljeni demo snimci – naravno. Sve što bi trebalo je da uzmemo audio fajlove koji su na raspolaganju. Ja ću srediti gitare koje su snimljene i dodati druge stvari. Ben [Shepherd] radi bas, Matt [Cameron] može dobiti na snimku bubnjeve koje god želi. Možemo i da unajmimo producenta kojeg god želimo da izvuče od albuma da zvuči kao Soundgarden album, da se ne primete sve te stvari… to nam je najlakše da uradimo.”

Kada je upitan da li postoje problemi koji bi mogli sprečiti da se album ne dogodi, Thayil je rekao: “Ne bi trebalo da ima poteškoća – zaista nema – osim činjenice da nemamo te trake sa snimanja … Ali mislim da će se i to dogoditi. Bilo bi smešno ako na kraju ne bi ispalo tako. Ali to su neke teške stvari… partnerstva i vlasništvo.”

U svakom slučaju, Thayil je isključio ideju da bend nastavi da radi drugim pevačem umesto Cornella.

“Ne vidim nikakvu šansu da ponovo krenemo na turneju ili bilo šta drugo tome slično – kao što su to radili drugi bendovi u prošlosti – ne bez njega. Mnogi drugi žele da odrade to u čast onom što su učinili sa preminulim članom. Zar nije najbolje da imate malo dostojanstva i pustite ga da se odmori? Želite to da uradite slavljenjem muzike i dela koja su već snimljena ?”