Sons of Apollo singlom najavi novi album

Sons of Apollo su objavili najnoviji i prvi singl pod nazivom “Goodbye Divinity” sa njihovog drugog albuma “MMXX” koji će izdati 17. januara sledeće godine.

Album će biti objavljen na CD-u, u ograničenom izdanju 2×CD na kom će se naći i instrumentalne verzije pesama i a kapela verzije, dupli vinil sa CD-om kao i digitalno na platformama.

“Stilski smo sledili isti put kao i na debitantskom izdanju” – Izjavio je bubnjar Mike Portnoy. “Ali osećamo da je ovaj album ispao bolje, jednostavno zato što se bolje poznajemo međusobno.

“Psychotic Symphony” je bio prvi put da smo nas petorica radili zajedno, tako da je moralo doći do eksperimentiranja. Sada smo mogli da iskoristimo to iskustvo ne samo sa snimanja tog albuma, već i sa sviranja zajedno na turneji. A i sada očigledno ima puno više hemije među nama.

Bilo nam je potrebno oko tri nedelje da napišemo ceo album. Samim tim možemo zaključiti da je sam proces pisanja išao veoma glatko. Bumblefootu je sigurno bilo čudno da piše sa Derekom i sa mnom, jer smo bili stranci za njega. Sada se znamo dosta bolje i to je pomoglo da se stvari odvijaju bolje.” – zaključio je bubnjar.

“Budući da svi imamo svoje kućne studije, to je značilo da su svi mogli snimati kad god su imali priliku”, dodaje Sherinian, klavijaturista sastava. “Imali smo taj luksuz da smo mogli da iskoristimo svo svoje slobodno vreme da završimo svoje delove, što je bila velika olakšica. Pretpostavljam da je sve, za snimanje svega, trebalo oko osam meseci.”

Sons of Apollo je supergrupa formirana 2017. godine i čine je bubnjar Mike Portnoy(ex-Dream Theter, ex-Avenged Sevenfold, Flying Colors, The Winery Dogs), basista Billy Sheehan(ex-Steve Vai, ex-David Lee Roth, Mr. Big, The Winery Dogs), klavijaturista Derek Sherinian(ex-Dream Theater, Planet X, Black Country Communion, Alice Cooper, Billy Idol, Yngwie Malmsteen, Steve Vai, Joe Bonamassa), pevač Jeff Scott Soto(Yngwie Malmsteen, Journey, Trans-Siberian Orchestra) i gitarista Ron “Bumblefoot” Thal(Guns N’ Roses, Asia).

Oni su takođe nedavno objavili i live album koji su snimali u Bugarskoj sa simfonijskim orkestrom pod nazivom “Live with the Plovdiv psychotic symphony”. Na tom koncertu su osim svojih pesama odsvirali i neke od najlegendarnijih rock numera poput “Kashmir”, “Comfortably Numb” ili “Dream on”.