Gojira najavili album i objavili prvi singl

Gojira su upravo najavili svoj dugo očekivani novi album, “Fortitude”.

Najsvežiji album najvećeg francuskog metal benda biće objavljena 30. aprila, dok je prvim singl “Born for One Thing“ upravo objavljen.

Fortitude će biti prvi Gojirin album od objavljivanja “Magma” iz 2016. godine. Tokom leta 2020. grupa je objavila animirani video za numeru “Another World“.

„Moramo da vežbamo da se odvajamo od svega, počevši od stvarnih stvari“, kaže vokal igitarista Joe Duplantier o anti-potrošačkoj poruci nove pesme, koja je delimično inspirisana tibetanskim i tajlandskim filozofima koje je čitao u mladosti još u Francuskoj. „Posedujte manje stvari i poklonite ono što vam nije potrebno, jer ćemo jednog dana morati sve da ostavimo, a ako ne, jednostavno ćemo postati duhovi zaglavljeni između dimenzija.“

Joe Duplantier je takođe kreirao omot albuma za “Fortitude”, koji se može videti ispod.

Spisak pesama na albumu :

“Born For One Thing”
“Amazonia”
“Another World”
“Hold On”
“New Found”
“Fortitude”
“The Chant”
“Sphinx”
“Into The Storm”
“The Trails”
“Grind”

Gojira su započeli najavu novog albuma pre dva dana kada su na društvenim mrežama objavili video u kom se pojavljuju razni znakovi, dok su juče predstavili novi oblik svog sajta, na kom su bili isti ti znakovi, a kada pritisnete na neki od njih pojavi vam se ime jedne od pesama.

Sve je to bila uvertira za ovo. A osim toga, Gojira će zajedno sa Korn-om nastupiti u Pragu 28. maja i u Bratislavi 29. maja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gojira Official (@gojiraofficial)