Children Of Bodom napisali poslednju poruku

Finski metalci Children Of Bodom odsvirali su svoj poslednji koncert u dosadašnjoj postavi, te su se bubnjar Jaska Raatikainen, basista Henri “Henkka T. Blacksmith” Seppälä, i klavijaturista Janne Wirman obratili javnosti preko društvenih mreža, odnosno preko profila benda :

“2019. godini se bliži kraj, pa je pravo vreme da se osvrnemo unazad pre krenemo napred ka novoj godini. Za nas je 2019. bila puna događaja i veliki udeo u tome je odigrao naš poslednji koncert kao COB u decembru.

Dobili smo mnogo pitanja o tome šta ćemo dalje i zašto smo odustali. Pošto je ova odluka pokrenula razgovor i lažne glasine, želimo da napišemo zašto smo to uradili, još jednom.

Nema argumenta iza zaštitnog znaka benda ili njegove upotrebe. Imamo zajednički dogovor. Aleki Laiho je prodao svoj deo i to znači da smo nas trojica postali vlasnici brenda COB. Iako su planovi za našu budućnost otvoreni, sigurno je da nikada nećemo učiniti ništa što će izraziti nepoštovanje prema ovom brendu i dugoj karijeri koju smo zajedno izgradili.

Takođe, definitivno želimo da nastavimo da snimamo, a ovo pominjemo zbog zabluda da smo napustili sve jer imamo porodice ili smo želeli u penziju. Muzika je naša profesija i naši životi i sve naše porodice to znaju. Ponosni su na ono što radimo, i oni nam u potpunosti daju podršku. Tako da, mi kao pojedinci ne odlazimo u penziju.

Uspeh sa sobom nosi i odgovornost da zauzmemo stav i o odlukama koje nisu vezane za muziku. Te odluke su nam bile veoma teške. Bili smo petorica članova benda, svaki sa svojim ulogama, ali nismo mogli da nađemo zajednički pogled i cilj poslednjih nekoliko godina.

Razlog zašto smo ovo napisali nije da bi upirali prstom, već da se raščiste stvari. Mi smo i uvek ćemo biti ponosni na ono što je COB postigao zajedno.

Srećne praznike i sve najbolje želje za 2020. godinu.”

Više o ovoj temi pročitajte ovde i ovde.

Dok snimke sa poslednjeg koncerta COB možete pogledati ovde.