PHOTO BY JAMES HODGES

Judas Priest postao prvi metal bend koji je uradio ovo

Judas Priest sada ima priznanje kao prvi heavy metal bend koji je objavio studijske albume u razmaku od 50 godina.

Postignuće je obeleženo izdavanjem “Invincible Shield”-a, 19. studijskog albuma benda i naslednika “Firepower”-a iz 2018.

U okviru svojih 11 novih pesama (i tri bonus pesme), Judas Priest demonstrira širinu muzikalnosti, sa materijalom u rasponu od adrenalizovanog topljenog metala u stilu “Painkiller”-a do bluz emocija do himničnog rokenrola. “Invincible Shield” podseća na poznate elemente iz cele poluvekovne istorije benda, dok zvuči ubedljivo relevantno u modernoj metal eri.

Judas Priest objavili 19. studijski album “Invincible Shield”

Pesme pre izdanja „Panic Attack“, „Trial By Fire“, „Crown of Horns“ i „The Serpent and The King“ poslužile su kao pošteno, sveobuhvatno predjelo za fanove koji su željni da čuju više od naših voljenih Metal bogova. A preostalih sedam pesama koje zauzimaju standardno izdanje “Invincible Shield”-a nisu ništa manje strašno moćne.

Rob Halford, koji je prošlog leta napunio 72 godine, objavio je sa bendom nove pesme koje su još jedan vrhunac karijere.

Od ranog bluz roka Priestovog debitantskog “Rocka Rolla” iz 1974. pa sve do nepobedivog “Shield”-a iz 2024. jedna je od najvećih i najtrijumfalnijih priča o uspehu heavy metala.

Imati bend — koji je ostao aktivan sve vreme — 50 godina je velika retkost. Zato nemojte ovo uzimati zdravo za gotovo.