Kirk Hammett o novom albumu grupe Metallica i kakvu ulogu će imati u njemu

Gitarista jednog od najslavnijih metal bendova ikada – Metallica-e, Kirk Hammett izjavio je kako se oseća kao da može da pruži mnogo više nego što se čuje na svakom albumu.

“Uvek se osećam kao da imam mnogo više za reći na svakom albumu, ali da ne mogu to da kažem.” – započinje Hammett.

“Ta situacija je baš čudna, i kontradiktorna, zato što sam veoma znatiželjan po pitanju muzike generalno. Mogu da sviram puno različitih stvari. Znam da sviram jazz, bossa nova, blues, gypsy jazz, jebene istočnoeuropske balade. Znam da aviram sve to što sam nabrojao. Ali niko ne zna da znam sa sviram sve ovo.

Uvek pokušavam da ušunjam malo jazz pevanja i akorda u Metallica-u, malo više tehnike. Ali sve vreme bivam odbijan za ideje. Kažu da zvuči previše bluesy. A meni se baš sviđa. Jebote, to je samo malo slajda. Ali u redu, kako god, policijo za ton. Ali sa druge strane vam i treba policija za ton, ton je super važan.”

On je takođe dodao da na prošlom albumu Metallice ni na jednoj pesmi nije bio potpisan iz razloga što je pre samog snimanja izgubio svoj telefon na kom je bilo preko 200 ideja za pesme i zanimljivih rifova. Tako da samim tim nijedna njegova pesma se nije našla na albumu. Kako kaže trebalo mu je dosta vremena da se oporavi od toga, ali seo je i vežbao duplo više nego pre i ponovo smislio dosta sjajnih rifova i muzike za njihov novi album koje jedva čeka da uobliče u ozbiljne pesme.