Kiss na novogodišnjem nastupu oborili dva rekorda

Kiss su potvrdili da je koncert “Kiss 2020 Goodbye New Year’s Eve” postavila dva svetska rekorda, dok se za treći čeka verifikacija.

Bend je ranije objavio nameru da se nakon ovog koncerta nađu u Ginisovoj knjizi rekorda – konkretno vezano za pirotehniku na događaju u Dubaiju. Takođe su se nadali da će postaviti rekord za događaj sa najvećom zaradom sa plaćanjem po gledanju za rok koncert.

Jedan od sudija iz Ginisa koji je prisustvovao u svojstvu svedoka govorio je u kameru nakon završetka predstave, izveštavajući da je Kiss postavio rekorde za najveću projekciju plamena u muzičkom koncertu – na 35 metara – i najviše projekcija plamena pokrenutih istovremeno u muzički koncert. Rekao je: „Mogu vam otkriti da ste postigli ukupno 73. Zvanično ste neverovatni.“

Nije mogao da potvrdi da li su obezbedili i evidenciju prodaje, rekavši: „Još uvek moramo da pregledamo dokaze. Srećno, momci. “ Izvestio je da je trenutni rekord iznosio 10,4 miliona dolara – a s obzirom na to da je koncert koštao “samo” 10 miliona američkih dolara, sa desetinama hiljada potrošenih samo na pirotehniku, malo je verovatno da će bend ostvariti profitnu maržu od samo 400.000 dolara. Ima još koncerata koji im se mogu usprotiviti!

Kiss je cenzurisao nekoliko suptilnih elemenata njihovog izvođenja u pogledu strogih zakona o pristojnosti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Tradicionalna rutina pljuvanja krvi Genea Simmonsa je izostala, dok su tekstovi dve pesme prilagođeni.