Photo by Kevin Mazur/Getty Images for Live Nation

KISS prodali katalog, naziv brenda i IP, u planu je film o njima i još ponešto

KISS-ov katalog, naziv brenda i IP je kupila švedska investiciona kompanija za zabavu i muziku Pophouse.

Najavljeno danas (4. aprila), globalna investiciona kompanija za zabavu i muziku objavila je da je zaključila ugovor sa rok veteranima – nabavku njihovog muzičkog kataloga, imena brenda, zaštitnih znakova i sličnosti, što uključuje njihove prepoznatljive dizajne boja lica.

Pol Stenli iz KISS-a otkrio za koje albume smatra da su njegov najgori i najbolji

Dogovor i sporazum o partnerstvu su napravljeni kako bi se pomoglo daljem razvoju i širenju nasleđa KISS-a na globalnom nivou, kao i očuvanju njihovog imidža i muzike za generacije koje dolaze.

Pophouse je investiciona firma poznata po razvoju aktivnosti izgradnje brenda u sferi muzike i zabave, uključujući revolucionarni šou ABBA Voyage u Londonu.

Finansijski uslovi transakcije nisu objavljeni, a članovi benda će nastaviti da igraju aktivnu ulogu u razvoju predstojećih projekata.

Kiss odsvirali svoj poslednji koncert, ali nastavljaju kao avatari

Planovi za biografski film, emisiju avatara i iskustvo na temu KISS-a su već u izradi.

„Uvek smo otvarali nove terene u popularnoj kulturi, a ovo partnerstvo će obezbediti da to radimo u godinama koje dolaze“, rekao je basista i suosnivač KISS-a Džin Simons o ugovoru. „Jer ono što Pophouse radi je kršenje pravila. Već imamo nekoliko planova u razvoju, gde je koncert avatara jedan, biografski film drugi i doživljaj na temu KISS-a treći. Budućnost ne može biti uzbudljivija!”

Suosnivač i glavni vokal Pol Stenli dodao je: „Naše putovanje sa Pophouseom je podstaknuto željom da večno rezonujemo u različitim aspektima globalne kulture. Dok se upuštamo u ovaj poduhvat, cilj nam je da utkamo naše nasleđe u tapiseriju različitih svetova, obezbeđujući da iskustvo KISS-a nastavi da pleni naše odane obožavaoce i one koji tek treba da otkriju uzbuđenje. Ovo partnerstvo nije samo poglavlje; to je večna simfonija besmrtnosti rokenrola“.

Basista grupe Kiss Gene Simmons razmišlja o opciji da novih četvorica muzičara naslede bend

Partnerstvo sa KISS-om označava drugu investiciju Pophouse-a van Švedske. Prva je bila nabavka kataloga Sindi Lauper.

Johan Lagerlof, šef investicija u Pophouse-u, takođe je podelio izjavu o dogovoru sa rok ikonama, rekavši: „KISS je jedan od najpriznatijih i najikoničnijih bendova u istoriji muzike. Redefinisali su koncept rok emisija i uvek su prenosili svoju umetnost na nove neotkrivene teritorije.

Paul Stanley iz KISS-a izabrao svojih omiljenih 13 gitarista

„Bend je konstantno uspevao da se dopadne novim generacijama fanova i naša misija je da ispunimo viziju benda da postane besmrtan, i da dozvolimo novim generacijama da otkriju i budu deo KISS putovanja i da ga nastavimo dalje. Uz pomoć energije fanova, benda, naše stručnosti i kreativnosti – ostvarićemo tu viziju.”

Vesti da se radi na emisiji avatara dolaze nakon što su KISS pregledali projekat na završnoj emisiji svoje oproštajne turneje u Medison Skver Gardenu prošlog decembra, kada su avatari članova zatvorili noć sa izvođenjem ‘Bog vam je dao rokenrol ‘.

Ubrzo nakon toga, Simons je potvrdio da će virtuelni avatari benda „postati bolji“ i otkrio da je „oko 200 miliona“ dolara uloženo u tehnologiju.