Dead Can Dance, 28. jun 2019, Centar „Sava”, Beograd (foto: Danko Strahinić)

Koncert sastava Dead Can Dance zakazan za 12. maj 2022. godine

Sastav Dead Can Dance, kome se divi publika širom sveta, a muzički kritičari njihov rad uvek ocenjuju sa posebnim poštovanjem, 12. maja 2022. godine stiže u beogradsku Štark Arenu.

Koncert koji su održali u Sava Centru 2019. godine kritičari su ocenili kao istorijski, jer je trebalo da prođe skoro 40 godina da Dead Can Dance po prvi put nastupi na prostoru čija muzika je bila inspiracija da započnu svoj rad. Oduševljeni reakcijom beogradske publike vrlo brzo su odlučili da se vrate i ponovo publiku očaraju emocijom i magijom koju prenose kroz svaki ton koji odsviraju i otpevaju. Egzotični zvuk koji oni donose jedan je od glavnih razloga zašto su njihovi nastupi širom sveta rasprodati i zašto se traži karta više za koncerte o kojima se dugo priča. Mističnost njihovih kompozicija i glas Lise Džerard, koji se svrstava među najlepše glasove na svetu, će u Štark Areni dobiti posebnu dimenziju.

Iako je njihova sjajna karijera počela još 1981. godine, svetsku popularnost su stekli komponujući muziku za filmove “Vrelina”, “Probuđena svest” i “Gladijator”. Tiraži od pola miliona prodatih diskova, devet studijskih albuma i rad na nagrađivanim filmskim ostvarenjima pozicionirali su sastav Dead Can Dance jako visoko na svetskoj muzičkoj sceni.

Njhovi nastupi imaju moć da velike dvorane pretvore u gotičke crkve ili pozorišne daske iz srednjeg veka, a lepa vest je da i beogradsku publiku sledeće godine očekuje slično iskustvo. Posebno konfigurisan prostor beogradske Arene 12. maja 2022. godine postaće intimna pozornica na kojoj će Brendan Peri i Lisa Džerard održati koncert za pamćenje.

Ulaznice za ovaj jedinstveni koncert u organizaciji Charm Musica mogu se kupiti na svim prodajnim mestima i preko online servisa Tickets.rs po cenama od 2.600 do 4.500 dinara.