Krenula priprema biografskog filma o Bonu Skotu, prvom pevaču AC/DC-ja

Priča o ranim danima pokojnog frontmena grupe AC/DC Bona Skota trebalo bi da stigne u bioskope u biografskom filmu koji se trenutno razvija u Zapadnoj Australiji.

“Kid From Harvest Road” će pratitii mladog Skota kako luta ulicama Fremantla 1960-ih, prateći svoj put od problematične mladosti do globalno poznatog umetnika.

Film se razvija u saradnji između HALO Films i Protocol Pictures. Pisac Stiven Belovski i koscenarista/direktor Dejvid Vinsent Smit su na čelu projekta, sa scenarijem koji je odobren od strane Skotove zadužbine.

Producent filma je Tim Dafi, a izvršni producenti Ijan Hejl i Niko Mezino.

“Oduševljeni smo što smo krenuli na ovo putovanje da osvetlimo rane godine Bona Skota” – rekao je Ijan Hejl iz Halo Filmsa i dodao “Njegova priča je priča o otpornosti, strasti i nemilosrdnoj potrazi za svojim snovima. Kroz ovaj film želimo da odamo počast njegovom nasleđu i inspirišemo publiku transformativnom snagom muzike i odlučnosti.”

Li Tajger Halej, koji je nedavno imao važnu ulogu u “Boy Swallows Universe”, uskočiće u cipele mladog Bona Skota. I sam dečak iz Frimentla, Halej je bio prvi izbor za producente zbog svog magnetizma koji istinski odražava Bon Skota.

Prenošenje priče o ranim godinama Bona Skota na veliko platno bio je projekat strasti za pisca Stivena Belovskog.

“Bio sam zaista inspirisan njegovim harizmatičnim likom, ali ono što me je najviše zanimalo je njegov rani život, a ne karikatura koju svi poznajemo na sceni” – rekao je.

“Bio je tinejdžer koji jelutao ulicama Frimentla… ovo je ljubavno pismo Frimantlu i Bonu ponovo zamišljeno očima autora”, piše u opisu projekta.

Očekuje se da produkcija filma “Kid From Harvest Road” počne početkom 2025.