Lepe vesti za fanove Deep Purple-a

Sjajne vesti stižu za fanove sastava Deep Purple. Veterani hard rocka objaviće novi uživo album pod nazivom “Live In Rome 2013” putem earMUSIC-a na dan njihovog koncerta u Beogradu, koji nas očekuje za tačno dve nedelje – 6. decembra 2019.

Prema Wikipediji, grupa je već objavila neverovatnih 37 uživo izdanja sa poslednjim izdanjem “The Infinite Live Recordings, Vol. 1” putem earMUSIC-a 2017. godine. Zanimljivo je da će i njihov pevač Ian Gillan objaviti na isti dan svoju knjigu koja će vizuelno ispratiti njegovu živopisnu karijeru od početka šezdesetih do današnjih dana, a o tome možete pročitati više ovde.

earMUSIC su objavili tekst :

“Ovaj album vraća publiku u “Now What ?!” turneju iz 2013. godine, kada su Ian Gillan, Ian Paice, Roger Glover, Steve Morse i Don Airey proslavili svoj prvi album nakon nas je njihov bivši kolega iz benda i prijatelj Jon Lord napustio.

“Live in Rome 2013” beleži energičan i emotivan nastup majstora classic rocka sa muzičkim vrhuncem njihove karijere koja traje pet vekova. Deep Purple još jednom dokazuju svoje izvanredne kvalitete ne samo u studiju već i na sceni.

earMUSIC i Deep Purple radili su na organičenom izdanju vrlo retkih snimaka uživo iz arhive benda.

Ova se serija koncentriše na poslednja tri veka koncerata širom sveta, a nakon što je krenula sa eksplozivnim koncertom u Newcastleu u Australiji, ulazi u svoj drugi krug sa “Live In Rome 2013”. “

“Live In Rome 2013” biće dostupan u obliku numerisanog CD-a Digipak, Ltd. U boji 3LP i Digital 6. decembra 2019. putem earMUSIC-a.

Više informacija o albumu, turneji i svim ostalim stvarima vezanim za bend možete naći na sledećem linku – www.deeppurple.com

Da podsetimo još jednom – Deep Purple će na dan objavljivanja albuma i Ian Gillanove knjige(6.12.) posetiti srpsku prestonicu gde će održati koncert u Štark Areni nakon 5 godina. Pre 5 godina su održali koncert u Beogradu na kom je zajedno sa njima više od 10 000 ljudi pevalo njihove hitove. A ovo će biti poslednja turneja ‘duboko ljubičastih’ a ujedno i verovatno poslednja šansa za većinu nas da ih čujemo. Karte za spektajl se mogu naći u prodaji po cenama od 3.100, 3.500, 3.900 i 4.500 dinara na blagajnama Štark Arene, Bilet centra, Ticket Vision, kao i online na ovom linku . Ne propustite šansu da poslednji put čujete neke od najvećih hard rock hitova.