Lynyrd Skynyrd objavljuju album “Live At Knebworth ’76” u aprilu

9. aprila, Eagle Rock Entertainment će objaviti „Lynyrd Skynyrd: Live At Knebworth ’76“ kao DVD + CD, Blu-ray + CD, ograničeno izdanje 2LP + DVD i digitalni video zapis.

Ovaj album beleži istorijski nastup benda u Engleskoj 21. avgusta 1976. godine.

Postava je bila ona legendarna, koja je uključivala Ronnie Van Zanta, Gary Rossingtona, Allen Collinsa, Steve Gainesa, Leon Wilkesona, Artimus Pylea, Billy Powell-a i The Honkettes-e, ovaj set bio je deo jednodnevnog festivala na kojem su se mogli našli i UTOPIA, 10CC i The Rolling Stones.

Ova snimak, prvobitno je bio dostupan samo kroz film “Freebird … The Movie” iz 1996. godine, ispresecan je intervjuima i drugim snimcima performansa. Sada „Live At Knebworth ’76“ predstavlja čisto koncertno iskustvo u celini, pružajući gledaocima mogućnost da vide šou kakav se dogodio tog dana. Uvodna pesma bila je “Workin ‘For MCA”, sa kojom je Skynyrd zapalio više od 150.000 prisutnih, kojima su odsvirali svoje najveće hitove kao što su “Sweet Home Alabama”“Gimme Three Steps” i “Free Bird”.

Kao bonus, Blu-ray set sadrži i celovečernji dokumentarni film “If I Leave Here Tomorrow: A Film About Lynyrd Skynyrd”.. Prvobitno objavljen 2018. godine, film predstavlja detaljno istraživanje muzike i istorije benda.

Postava benda bila je :

Ronnie Van Zant (Vokal)
Gary Rossington (Gitara)
Allen Collins (Gitara)
Steve Gaines (Gitara / Prateći vokali)
Leon Wilkeson (Bas gitara / Prateći vokali)
Artimus Pyle (Bubnjevi / Perkusije)
Billy Powell (Klavijature / Klavir)

Spisak pesama :

01. Workin’ For The MCA
02. I Ain’t The One
03. Saturday Night Special
04. Searching
05. Whiskey Rock-A-Roller
06. Travelin’ Man
07. Gimme Three Steps
08. Call Me The Breeze
09. T For Texas
10. Sweet Home Alabama
11. Free Bird