Negative slave 20 godina postojanja

29. novembra grupa Negative će povodom proslave 20 godina prisustva na sceni održati koncert u intimnoj atmosferi kluba Bitefartcafe za svoje najbliže i najvernije fanove sa početkom od 22 časa. 

Sam bend se pojavio u mračnom trenutku našeg društva, odnosno u vreme bombardovanja. Nakon raspada grupe TAP 011 Ivana je rešila da krene muzičkim žanrovima koji su više u skladu sa njenom prirodom. Igrom slučaja tada upoznaje “klince” Iz kraja sa kojima je istog trenutka pronašla zajednički jezik i muzički izraz. U decembru iste godine je izašao njihov istoimeni debitantski album koji je primio veoma pozitivne kritike što naroda, što novinara. Ponešeni energijom sa prve turneje iz 2000. godine na kojoj su u roku od 4 meseca odsvirali preko 100 koncerata, sledeće godine snimaju drugi studijski album pod imenom “Ni ovde ni tamo”. Februara 2004. godine se pojavljuju na Beoviziji sa pesmom “Zbunjena” gde pobeđuju, a pesma postaje hit, te samo par meseci kasnije objavljuju treći album “Tango”. Nakon pauze od tri godine, u leto 2008. se ponovo okupljaju i počinju da rade na svom četvrtom albumu. Posle nekoliko meseci priprema bend odlučuje da snimi novi album u “live” verziji. Tako, u januaru 2009. godine u idealnim studijskim uslovima, ali svirajući kao na probi, u jednom dahu, snimaju album “Spusti me na zemlju”. Usledili su mnogobrojni koncerti ali nažalost, u jednom trenutku Ivanino zdravstveno stanje se naglo pogoršalo te grupa odlazi na još jednu pauzu. Srećom, Ivana se oporavlja u potpunosti i bend svira svoj “comeback” koncert na beogradskom Beer Festu ove godine, možda i njihov najposećeniji ikada.

Kako je debitantski album izašao u jesen 1999. godine, bend se odlučio da u istom terminu proslavi svoj jubilej od 20 godina.

Ulaznice za koncert po ceni od 1200 dinara možete kupiti preko http://www.tickets.rs ili  http://www.ddtickets.rs online, ali i na njihovim prodajnim mestima. Važna napomena je da su sve karte za stajanje i da barski stolovi imaju po dve stolice.