Wed. Sep 22nd, 2021

Hansi Kursch i Marko Miranović

Númenor snimaju album posvećen sastavu Blind Guardian

Hiperaktivni epic power/black metal sastav Númenor najavio je tribute izdanje koje će biti posvećeno legendarnom sastavu Blind Guardian. Album, nazvan Tales From the Edge of Time, biće objavljen tokom zime za Elevate Records.

Na ovom jedinstvenom izdanju gostovaće i nekoliko poznatih pevača sa scene, među kojima su Christian Eriksson (ex-Twilight Force, Northtale) koji će se Númenoru pridružiti u numeri “Lord of the Rings”, zatim Jens Carlsson (Persuader, ex-Savage Circus) koji je otpevao “Journey Through the Dark”, te Pasi Humppi i David Akesson (Freternia, Bloodbound) koje ćemo slušati u izvedbi pesme “Mordred’s Song” – prenose serbian-metal.org

omot predstojećeg izdanja – potpisuje Yulia Zhuchkova

Pored pomenutih, na albumu će se naći i numere “Valhalla”, “Run for the Night”, “Welcome to Dying” i “Lost in the Twilight Hall”, dok je bend ostavio mogućnost za potencijalne izmene, kao i učešće još gostujućih muzičara.

Podsetimo, sastav je nedavno realizovao novi album “Draconian Age”, kao i reizdanje davno rasprodatog “Colossal Darkness”.

Nakon što su objavili EP “Make The Stand”, a pre izdanja albuma “Draconian Time“ uradili smo intervju sa frontmenom benda Markom Miranovićem, koji ako do sada niste pročitali, možete pročitati sada ovde.

Highwaystar Magazine radio