Orthodox Celts kreću na turneju iz Beograda

Orthodox Celts, slavni irish folk rock bend krenuće 22. novembra iz Beograda, tačnije iz KST-a na svoju turneju po Srbiji. Ovom turnejom proslavljaju 20 godina od izlaska albuma “Green Roses” na kom su se ozbiljnije posvetili autorskom radu, a gde su se našle i “Far Away” i “Green Roses” osim obrade tradicionalne pesme “Rocky Road To Dublin” koja je u njihovom izvođenju postala koncertni favorit. Cena karte za beogradski koncert iznosi 700 dinara za najbrže, dok je nakon prodaje tog kontigenta karata 800 dinara, a mogu se kupiti scakog dana od 9h do 17h, kao i od srede do subote od 23h do 04h u KST-u, ali i u Felix Shopu(TC Sremska).

Nakon ovog, koncerti popularnih Celtsa nas očekuju 29. novembra u Zaječaru u Omladinskom centru, 30. novembra u Kragujevcu u Čaurnici, 6. decembra u Bajinoj Bašti u Domu omladine te 7. u Užicu u Gradskom Kulturnom Centru. Nakon toga se sele malo južnije na dva dana, odnosno 13. decembra u Vranje(klub Darkwood), i dan kasnije u Niš u Irish Pub Crazy Horse, a potom su sedam dana kasnije – 21. decembra u Šapcu u pivnici Floyd, 26. u Novom Sadu u Domu kulture i 27. decembra u Subotici u klubu Mladost.

Koliko smo uspeli da saznamo, za koncert u Užicu pretprodajna cena je 600 dinara, kao i u Bajinoj Bašti za prvih 50 karata, dok će drugih 50 koštati 700 a ostatak 800(prodaja Ustanova Kultura). U Zaječaru je isti slučaj kao u Bajinoj Bašti, ali su ostale samo najskuplje karte, dok je u Kragujevcu pretprodajna cena 700 dinara, koja će na ulazu iznositi 900 dinara(prodaja Dom omladine, biletarnica Dečijeg pozorišta i Music Store).

Orthodox Celts su svoj poslednji album objavili 2017. godine pod nazivom “Many Mouths Shut!”, a njihove koncerte opisuju kao događaje sa izrazito pozitivnom atmosferom, odličnom svirkom i horskom podrška publike, te važe za jedan od najboljih ne-irskih bendova koji svira ovakvu vrstu muzike.