Glastonbury Festival (Picture: Getty / Jon Super/Redferns)

Otkazan najveći festival u Britaniji

Glastonbury, najveći britanski muzički festival, koji inače poseduje i brojne druge festivale, otkazuje se drugu godinu zaredom zbog straha od širenja koronavirusa.

Ovogodišnji festival Glastonbury je otkazan.

Odlukom koja će nesumnjivo izazvati zabrinutost ljubitelja roka zbog sudbine žanrovski specifičnijih festivala ovog leta, vlasnici Glastonburya Michael i Emili Eavis primorani su da izjave da je događaj odložen za još godinu dana.

„Sa velikim žaljenjem moramo objaviti da se ovogodišnji festival Glastonbury neće održati i da će ovo biti još jedna nametnuta godina prepada za nas“, kažu oni. „Uprkos našim naporima da sredimo sve, postalo je jasno da ove godine jednostavno nećemo moći da održimo Festival. Žao nam je što smo vas sve izneverili. “

Kompletna izjava objavljena je na profilima festivala na društvenim mrežama.

Međutim, osnivač Glastonburya Michael Eavis rekao je da razmišlja o održavanju manjeg događaja u septembru nakon što je potvrđeno da je pandemija koronavirusa prinudno otkazala festival drugu godinu zaredom.

U razgovoru za LBC, Eavis je rekao da se nada da će kasnije tokom godine održati manji događaj kako bi sa zakašnjenjem obeležio 50. godišnjicu Glastonburya – koji je prvobitno trebalo da se održi prošle godine.

Uprkos tome, iz festivala Download, čije održavanje je planirano da se desi u Doningtonu od 4. do 6. juna, rečeno je da će se festival održati. Glavne zvezde ovogodišnjeg line-upa biće Kiss, Biffy Clyro i System Of A Down.

Međutim, odgovarajući na razna pitanja fanova na društvenim mrežama, iz festivala su rekli: „Budite uvereni da nastavljamo da radimo kako bismo se spremili za ovo leto i nadamo se da ćemo do 1. marta imati još vesti za vas. U međuvremenu se čuvajte. ”