Ozzy Osbourne objavio novu pesmu u saradnji sa Elton Johnom i najavio album

Najnoviji album legende heavy metal muzike Ozzy Osbournea “Ordinary Man” biće i zvanično objavljen 21. februara.

Ozzy je album dugo najavljivao za januar, međutim pošto dodatnih informacija nije bilo duže vreme, u objavljivanje je krenulo da se sumnja, ali sada je neminovno ! Svoje novo izdanje će objaviti preko Epic Recordsa 21. februara 2020. godine.

Osim toga, on je pre nekoliko sati objavio i svoj treći, naslovni singl “Ordinary Man” koji je uradio u saradnji sa zvezdom pop muzike Elton Johnom.

“Jednostavno se desilo tako”, objašnjava Ozzy vezano za goste(među kojima je i Slash). “Slash je moj super prijatelj, kao što je i Elton. Kada sam pisao pesmu “Ordinary Man“, podsetila me je na jednu staru Eltonovu pesmu i rekao sam Sharon(njegova žena i menadžerka): “Pitam se da li bi on pevao na njoj?” Pitali smo ga i gle’ – pristao je tako da i peva i svira klavir na toj pesmi. “

Najavljujući svoje prvo novo solističko izdanje nakon skoro 10 godina, albumu su prethodila dva singla, rock numere “Under The Graveyard” i “Straight To Hell” na kojoj je se kao gost pojavio gitarista grupe Guns N ‘Roses-a Slash.

“Ordinary Man” će biti dostupan kao standardni CD, deluks CD, crni vinil, deluks vinil u boji, disk sa slikom i biće digitalno dostupan. Uz to, sve fizičke kopije albuma sadržaće jedinstveni kod koji će kupcu omogućiti unošenje istog sa šansom da osvoji jednu od preko 300 Ozzy nagrada (uključujući i propusnicu za ulazak na bilo koji Ozzyjev nastup u 2020. godini, šansu da se upoznate i pozdravite sa Ozzyjem, i još mnogo toga!). Svi detalji o nagradnim igrama mogu se naći na www.ozzy.com.

“Bilo je jako zabavno raditi iako se mnogo razlikuje od mojih drugih albuma“, kaže Ozzy za ovaj album. “Brzo smo ga snimili, što se meni nije desilo hoš od prvog albuma Black Sabbatha. Ali to je učinilo proces drugačijim, u čemu sam zapravo uživao.”

Snimljen je u Los Anđelesu, a na albumu su radili producent Andrew Watt koji je snimao i gitare, Duff McKagan (Guns N´ Roses) na basu i Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) na bubnjevima. Pored ovog benda, “Ordinary Man” sadrži i goste uključujući Elton Johna, Post Malonea i Tom Morelloa, zajedno sa gore spomenutim Slashom.