Photo : Promo

Panonia Dry Sea festival 3. decembra u SKCNS Fabrici

Ideja vodilja Panonia Dry Sea festivala je popularizacija i promocija stoner rock i sludge rock zvuka, a ove godina nastupiće bendovi „Direct drive“, „Hill“, „Madvro“ i „Remedy“.

Cena ulaznice je 500 dinara i moći će da se kupi na dan koncerta, na biletarnici Fabrike. Koncert počinje u 19 časova, a završava se u 22 časa.

Vizual za ovo izdanje festivala ustupljen je ljubaznošću prijatelja festivala iz benda “Nightstalker”, koji su nastupili na prvom Panonia Dry Sea festivalu.

Direct drive“ je bend osnovan 2011. godine čiji članovi su rasejani po banatskim selima. Od osnivanja je imao cilj da na scenu vrati zvuk grandža i alternativnog metala. Februara 2020. godine objavljuju prvi singl “Ništa Drugačija”, a uskoro će objaviti i album prvenac pod nazivom “Ruka Za Spas”. „Direct drive“ su Aleksandar Nenin, gitarista, Julijan Vojin za bubnjevima, Srđan Lakičin, basista i Nikola Nenin vokal i gitarista.

Beogradski bend „Hill“ je dobro znano ime na domaćoj sceni. Unikatni dvojac koji svoj zvuk temelji na sludge doom nasleđu kao i snažnim uticajima psihodeličnog stoner zvuka. Upečatljivi i hipnotišući nastupi ovog benda nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Madvro“ nastaje 2014. godine i prvu postavu čine ex Iskon i Dark Dream članovi, braća Milan (bubnjevi) i Ivan Janjić (gitara i glas), kojima se pridružuju Dragan Nikolić (bas) i Nebojša Đorđević (gitara). U ovoj postavi snimili su dva demo snimka i krenuli su sa snimanjem prvog albuma “Invocation of High Wizard”, inspirisani starom školom doom metala, sa primetnim uplivima stoner/doom zvuka, pokušavajući da ostave lični pečat. U ovoj postavi, organizuju mnogo svirki u gradovima širom Srbije. Po završetku snimanja, bend prvo napušta Dragan, a zatim i Nebojša. Album je izdat kao kasetno, a od skorije i kao CD izdanje, posredstvom DIY Librarion Records-a. Na mesto basiste dolazi Vladimir Stojanović i u ovom sastavu kreću da se razvijaju u malo drugačijem pravcu. Rezultat svega toga je singl “We Worship”, na kom im se pridružuje i Milica Janjić (Iskon, Dark Dream), kao stalna članica, a koji je ujedno i najava novog albuma. Singl je takođe objavljen i na CD-u od strane Librarion-a.

Remedy” je all-star trio, nastao 2017. godine, u kojem se, pored Kojota (vokal, gitara), nalaze i bubnjar Igor Škoro (Dead Ideas, Yobo, Sunshine, Bandx), te basista Ivan Petrović (Sharks, Snakes & Planes). Album prvenac “Ethiopian Mountains” objavljen je 2019. godine i mešavina je rock, stoner i post hardcore zvuka, a do sad ga je ispratilo 6 singlova.

Festival će se održati u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama Vlade Republike Srbije, a Fabrika se nalazi na Bulevaru despota Stefana 5.