Jedna pesma je skrivena u “vremenskoj kapsuli”, a otkrivena će biti tek 2045. godine!

Muzičari su slali pesme u svemir, objavljeni su mnogi posthumni albumi sa ranije snimljenim materijalima, postoje razna opskurna i prilično retka kolekcionarska izdanja, a sada i – pesma zapečaćena u vremenskoj kapsuli.

Da, dobro ste pročitali. Dolly Parton snimila je tajnu pesmu koja je zapečaćena u, kako navodi, vremenskoj kapsuli u kojoj će biti strogo čuvana sve do 2045. kada će misteriozna kutija smeti da bude otključana.

Pesma se sada nalazi u posebnoj kutiji izrađenoj od drva kestena spremljenoj na tajnoj lokaciju unutar Dollywood’s DreamMore resorta, svečano otvorenog 2015. godine. Osoblju Dollywooda naređeno je: “Kutija ne sme da se otvori sve do tačno određenog datuma”.

“Reč je o pesmi koju niko neće čuti sve dok se ne bude obeležavala 30. godišnjica od otvaranja resorta“, objasnila je pevačica dodavši: “Rekli su mi, “Tada ćeš već dugo biti mrtva” na šta sam odgovorila: “Pa, možda i ne. Imaću 99 godina. Videla sam ljude koji su živeli i duže od toga.”

Pevačica bi morala da dočeka svoj 100. rođendan da otkrije pesmu. Dolly priznaje i kako joj je zapravo bilo jako teško da se “odvoji” od dobre pesme umesto da je odmah podeli sa svetom: “Zabolelo me što moram da je ostavim tamo (…) “… a mene neće biti da vidim taj trenutak kada pesma ponovo oživi”, opisala je, no ipak ostavljajući tračak nade da će i sama doživeti trenutak kada njena pjesma ponovo ugleda svetlo dana.

“Čini mi se da je to bila prilično čudna ideja – da napišem tu misterioznu pesmu. Ne znam još hoću li doživjeti 100. godinu ili ne. Ali ipak – nikad se ne zna. Možda ću i lično biti prisutna kada bude to otvaranje”.

U zaključanoj kutiju se, uz pesmu zapečaćenu u dobro čuvanu vremensku kapsulu, nalazi i CD-player na kojem bi pjesma trebala da zasvira 2045. godine. Inicijalna ideja došla je od njenog marketinškog tima, priznala je to u nedavno objavljenoj knjizi Songteller: My Life in Lyrics u kojoj se nalazi još mnoštvo zanimljivosti iz njena života i karijere.

Pevačica je takođe nedavno izjavila kako razmišlja o prodavanju prava na svoj celokupni muzički katalog. Nakon što se velika vest o Dylanovom prodavanju autorskih prava na njegovu muziku proširila svetom, nedavno je deo prava prodao i Neil Young.

Bob Dylan prodao sve svoje pesme Universalu za 300 miliona dolara