FRANCESCO DEGASPERI / AFP

ROD STEWART U MAJU 2024. PRVI PUT U SRBIJI

Britanski muzčar Rod Stewart najavio je svoje prvo gostovanje u Beogradu, 17. maja 2024. godine u Štark Areni.

Rod Stewart je tokom karijere koja traje već pet decenija, prodao više od 250 miliona albuma širom sveta. Svima su poznati njegovi veliki hitovi kao što su „Sailing“, „The First Cut Is The Deepest“, „Rhythm Of My Heart“, “Tonight’s the night” i „Maggie May“.

Čak dva puta je uvršten u Rokenrol kuću slavnih, dobitnik je nagrade Gremi za životno delo, a 2016. je proglašen vitezom zahvaljujući svom doprinosu muzici i humanitarnom radu, podsećaju organizatori koncerta.

Navodi se i da je jedan od retkih umetnika koji može da se pohvali sa 16 singlova koji su bili u samom vrhu među 10 najslušanijih na Bilbordovoj hot 100 listi. S neverovatnih deset albuma kao i 26 hit singlova zaseo je na vrh top lista u Velikoj Britaniji, kao i sa 17 albuma i 16 hit singlova u SAD.

Osim što je izvrstan pevač sa prepoznatljivim glasom, Rod Stjuart je i izuzetan autor pesama koji uspešno spaja razne stilove stvarajući novu kombinaciju folka, roka, bluza i kantri muzike na način kojim dobija potpuno jedinstveni zvuk, ističu organizatori koncerta.

I na svom poslednjem studijskom albumu, “Tears of Hercules”, izdatom 2021. godine jedan je od autora devet kompozicija. Ovaj album, koji je odmah po izdavanju ušao u top pet najslušanijih, posebno mu je drag i važan. Naime, na njemu je i kompozicija “Touchdown” koju je posvetio svom ocu zbog kog je zavoleo fudbal, a tu svoju veliku ljubav pevač je preneo i na svoje sinove.

Uz sve koncerte na svetskoj turneji, Rod Stewart još od 2011. godine nastupa u rasprodatom „Ceasars Palace“ u Las Vegasu i za ove nastupe se još uvek traži karta više.

“Iskreno sam uzbuđen zbog svog prvog koncerta u Beogradu i radujem se što ću nastupati pred divnom srpskom publikom. Možete očekivati moje najveće hitove, ali i puno pravih iznenađenja“, izjavio je Rod Stjuart pred svoj koncert u Beogradu.

Organizator koncerta obećava publici nezaboravno veče i vrhunski provod. “Velika je čast, ali i zadovoljstvo zastupati muzičku legendu kao što je Rod Stjuart i organizovati njegov prvi koncert u Beogradu. Sigurni smo da će publika uživati u vrhunskoj produkciji, odličnoj muzici i zabavi, te stoga jedva čekamo maj iduće godine“, rekao je direktor Star Produkcije Alen Ključe.

Ulaznice će biti u prodaji na sajtu Tickets.rs od petka, 17. novembra 2023. od 11 sati.

Članovi fan kluba Roda Stewarta moći će svoje ulaznice da obezbede u pretprodaji od četvrtka 16. novembra od 11 časova do petka 17. novembra do 11 časova.