Rolerkoster pri izboru imena za Rock n Roll kuću slavnih

15. oktobra objavljena je kratka lista potencijalnih sastava i njihovih članova koji bi se 2020. godine mogli naći u Rock n Roll kući slavnih, među kojima su se našli judas Priest, Thin Lizzy, T.Rex, The Doobie Brothers, Todd Rundgren, Soundgarden, ali i Motorhead među ostalima.


U njihovom slučaju napravljena je velika nepravda – Ian “Lemmy” Kilmister, “Fast” Eddie Clarke i Phil “Philthy Animal” Taylor su vođeni kao članovi “prve” i glavne postave benda te su njihova imena bila upisana u protokol, ali gitarista Phil Campbell i bubnjar Mikkey Dee, iako su bili članovi 31 i 23 godine su bili otpisani – sve do sada.


Nakon objavljivanja spiska imena bendova i članova istih, na društvenim mrežama je nastao veliki haos vezan za članove Motorhead-a, te je nakon raznih kritika i optuživanja povodom odabira imena ta greška ispravljena.
Bend se zahvalio svima na Facebook-u napisavši – “Hvala svima koji su bili glasni za nas u ovom trenutku. Hvala i Rock n Roll kući slavnih zato što su poslušali vaš glas i dodali i Phila i Mikkeya. Svi za jednog i jedan za sve! ”

Takođe, na to se nadovezao i Mikkey Dee, nekadašnji bubnjar britanskih heavy metalaca : “Nosili smo ponosno zastavu benda zajedno celih 25 godina, i u stvari doveli Motorhead dotle gde i jeste. Mi smo svirali 25 od 40 godina, originalna postava benda je postojala samo par godina. Oni jesu započeli sve to, ali kao što je i sam Lemmy rekao, nisu postojale nikakve šanse ni šest meseci više od onog da izdrže. A mislim da ni mi ne bismo bili tu gde smo sada da nismo svirali zajedno tih 25 godina. ”

Pet odabranih izdvođača/sastava će biti objavljeno u januaru, a službeno će biti predstavljeni na ceremoniji u dvorani u Clevelandu, 2. maja 2020. godine.

Izvođači mogu biti nominovani za Rock and Roll kuću slavnih samo ukoliko je prošlo 25 godina od objavljivanja njihovog prvog studijskog albuma. A isto tako, takođe i vi možete glasati za vaše omiljenje izvođače ili one za koje mislite da treba da uđu u Rock n Roll kuću slavnih na jednom od dva linka ispod :

https://g.co/kgs/YpWnMm

https://vote.rockhall.com/

Glasanje traje do 10. januara, a zanimljivo je da još jednom, i ove godine, iako imaju pravo od 2005. godine i naprotiv tome što su jedan od najvećih i najuticajnijih heavy metal bendova na planeti, Iron Maiden nisu uvršteni u uži izbor. Početkom ove godine Def Leppard su uvršteni u Rock n Roll kuću slavnih zajedno sa sastavima Radiohead, Roxy Music, The Cure, The Zombies, Stevie Nicks i Janet Jackson.