Sabaton objavili novu-staru pesmu

Sabaton je objavio novu-staru pesmu u saradnji sa finskim violončelistima, sastavom Apocalyptica.

Švedski metalci su objavili novi singl, koji je prepravljena verzija njihove pesme “Angels Calling”. A novi singl će obožavateljima ova dva sastava dočarati šta mogu očekivati ​​na njihovoj zajedničkoj evropskoj turneji.

Basista sastava Pär Sundström je izjavio : ” “Angels Calling” je bila prva pesma koju smo napisali na temu Prvog svetskog rata za album “Attero Dominatus” još davne 2006. godine, a zajedno sa Apocalyptica-om smo stvarno ovoj pesmi dali novi život. Zbog teme pesme, našeg nedavnog albuma, nadolazeće turneje i velike potražnje obožavatelja, pesma je se sada vratila na setlistu za turneju.

Aranžman pesme je urađen u avgustu, kada je Apocalyptuca posetila naš rodni grad Falun kako bi nastupili na festivalu Sabaton Open Air. Snimana je u Black Lounge studiju Jonasa Kjellgrena, a delovi koje je odsvirala Apocalyptica su kasnije snimljeni u Finskoj.

Richard Erixon, naš dugogodišnji video producent je zabeležio najbolje trenutke sa proba u Falunu i pretvorio ih u video spot za pesmu.

Želeli smo da ova turneja ponudi nešto što nikad pre nismo radili. Kada sam pre nekoliko godina prisustvovao showu Apocalyptica-e u Madridu, već sam imao snažnu viziju da nastupamo zajedno, pa sam im predložio ideju i evo nas, sa najboljim koncertima koje smo mogli ikada da ponudimo. “