Silente, press

Silente najavili svoj najveći koncert do sada

Silente su pred dve rasprodate Tvornice kulture najavili svoj najveći samostalni koncert u karijeri.

Na binu na zagrebačkom stadionu Šalata, dubrovački bend se penje u subotu, 29. juna 2024.

Dvostruki rasprodati koncerti u Tvornici kulture, kojima ovog oktobra obeležavaju deceniju od objavljivanja albuma “Lovac na čudesa”, uvod su u open-air koncert u centru Zagreba.

“Rođendanski koncerti albuma ‘Lovca na čudesa’ u rasprodanim Tvornicama nisu ni počeli, ali već vam moramo predstaviti sljedeću stvar. Jer vremena je malo, a ljubavi i želje puno. Dugo nismo radili veliki solo koncert u Hrvatskoj i čini nam se da je sada vrijeme. Cijelih deset godina smo na sceni. To se čini mnogo, ali nije. To prođe dok trepneš, a još toliko stvari moramo napraviti. Koncert na Šalati sigurno je jedna od njih. Svirali smo sve, od lokalnih birtija do sportskih dvorana. Nekad je u birtijama bilo bolje, nekad je u dvoranama. Nema pravila, sreća se nađe na raznim mjestima, a mi ćemo je ovaj put potražiti na Šalati i zaokružiti ovu priču o desetljeću benda Silente na pravi način. Vole vas puno Ivana, Lara, Tibor, Sančo i Ivuša”, izjavio je bend povodom objave velikog zagrebačkog koncerta.

Silente će na do sada najvećem koncertu u karijeri svirati presek cele karijere, sa osvrtom na sve albume i aktuelne singlove.

“Za ‘IV’ se bezbrižno može usporediti s prvijencem ‘Lovac na čudesa’. Za mene su to podjednako dobri albumi. Dok je prvi album imao mnogo više originalnosti, ovaj ima to iskustvo, koje je u njihovom slučaju neprocjenjivo, jer su upoznali i ljubav i mržnju, pa usprkos tome, ojačali su i pustili sve to, te jednostavno krenuli raditi ono što najviše vole, a to su predivne pop pjesme. Ovdje ih je barem pola predivno, dok ostatak tek neznatno kaska za njima”, iz muzika.hr recenzije zadnjeg albuma.

‘Super early bird’ ulaznice po ceni od 17 eura moći će da se kupe isključivo 28. i 29. oktobra u zagrebačkoj Tvornici kulture na slavljeničkim koncertima, a redovna prodaja kreće u ponedeljak, 30. oktobra, u 10:00 sati na svim prodajnim mestima Eventima po ceni od 20 eura.