Slash izjavio koji mu je omiljeni album i pohvalio Metallica-u

Koji je Slashov omiljeni album svih vremena?

U nedavnom intervjuu gitarista Guns N ‘Roses-a odgovorio je na to pitanje, ali ne uspevši da odabere samo jednog apsolutnog favorita. Slash-ov jedinstveni stil sviranja predstavlja spoj rock velikana iz 60-ih i 70-ih godima, poput Aerosmith-a, The Rolling Stones-a, Black Sabbath-a, AC/DC-a i Led Zeppelin-a – odnosno standarda za gotovo bilo kog rockera njegove ere.

Rekao je : “Black Sabbath je jedan od mojih najdražih bendova, ali mislim da ako bih imenovao omiljeni album koji je omiljeni za celog mog života, to bi verovatno bio ili “Beggars Bankuet” ili “Let It Bleed” od Rolling Stones-a”, potvrdio je gitarista, koji je potom proširio svoj odgovor u koji je uključio još par albuma. “Zapravo, “Sticky Fingers“, “Let It Bleed“, “Beggars Banquet” i “Exile on Main St.” – ta četiri albuma zaredom se može reći da su moja omiljena muzika svih vremena”, rekao je Slash o impresivnom nizu Rolling Stones-a od četiri albuma izdatih između 1968. i 1972. godine.

Na temu obrada, Slash je priznao da je, prema njegovom mišljenju, Metallica-in EP “Garage Days” sa obradama iz 1987. godine jedan od najboljih izdanja na kom se nalaze obrade drugih bendova. Rekao je da ono što ga zaista prijatno iznenadi i šta on voli u vezi sa obradama jeste kada se bend zaista odnosi prema tom materijalu kao da je njegov i kada on postaje deo njihove ličnosti kada ga obrade i snime.”

Slash će sledeće godine imati turneju sa Guns N’ Roses-ima, sa kojima će posetiti i Evropu a nama najbliži grad u kom će nastupiti je Beč, o čemu više možete pročitati ovde.