CREDIT: Venla Shalin/Redferns

Slipknot objavili datume evropske turneje

Slipknot su najavili evropsku turneju za 2024. godinu kako bi proslavili 25 godina benda.

Metalni giganti će započeti turneju u Ziggo Dome u Amsterdamu 5. decembra 2024. pre nego što krenu na trio nastupa u Nemačkoj, nakon čega će uslediti koncerti u Cirihu i Parizu. Bend će zatim nastaviti put Lidsa, Glazgova, Mančestera i Birmingema, a završiće u londonskoj O2 Areni 20. decembra.

Corey Taylor dolazi u Zagreb

Ulaznice za opštu prodaju biće dostupne od ovog petka (15. decembra) u 10:00 po našem vremenu. Alternativno, ulaznice u pretprodaji će biti puštene u prodaju ove srede (13. decembra) u 10:00, pre nego što će Live Nation i pretprodaja na mestu održavanja biti pokrenuta u četvrtak (14. decembra) u 10:00.

8 bubnjara koji bi mogli da sednu na mesto novog bubnjara u Slipknotu

„Prošlo je 25 godina otkako smo prvi put svirali u Evropi i od tada se stalno vraćamo“, rekao je Clown u izjavi za štampu. „Uspomene koje imam iz svih tih vremena menjaju život, a mi smo spremni da ih napravimo još više. Tako sam uzbuđen što mogu da dovedem našu turneju povodom 25 godina u Evropu i UK. Budite spremni za energiju koju nikada ranije niste iskusili. To se dešava.”

Datumi evropske turneje:

5 – Amsterdam, Holandija, Ziggo Dome
6 – Dortmund, Nemačka, Westfalenhalle
8 – Stutgart, Nemačka, Schleyerhalle
9 – Lajpcig, Nemačka, Quarterback Immobilien Arena
11 – Cirih, Švajcarska, Hallenstadion
12 – Pariz, Francuska, Accorhotel Arena
14 – Lids, UK, First Direct Arena
15 – Glazgov, UK, OVO Hydro
17 – Mančester, UK, Co-op Live Arena
18 – Birmingem, UK, Utilita Arena
20 – London, UK, O2 Arena

Slipknot se pre oko mesec dana rastao sa bubnjarem Jayom Weinbergom, ali još uvek nije saopšteno ko će biti novi bubnjar, iako ima mnogo nagađanja od strane javnosti.

Corey Taylor otkrio ko nije novi bubnjar Slipknota