The Pretty Reckless objavili novi singl i najavili album

THE PRETTY RECKLESS izdaće svoj novi album, “Death By Rock And Roll”, 12. februara 2021. godine, putem izdavača Fearless Records u SAD i Century Media Records u ostatku sveta. Poslednji singl sa ovog izdanja, “25”, objavljen je danas.

„Posle godina unošenja krvi i znoja i suza u snimak, toliko sam uzbuđena što ćete ga svi vi čuti“, napisala je pevačica Taylor Momsen u objavi na Instagramu. Takođe je podelila omot albuma i hashtag #thenekterahasbegun.

„Death By Rock And Roll“ je prvi album grupe THE PRETTY RECKLESS koji je napravljen bez dugogodišnjeg producenta Katoa Khandvale, koji je preminuo u aprilu 2018. godine od povreda zadobijenih u motociklističkoj nesreći.

Pre nekoliko meseci, Momsen je potvrdio da gitarista Rage Againt The Machine Tom Morello gostuje na “Death By Rock And Roll”. Morello se pojavljuje na numeri nazvanoj „And So It Went“.

Morello se pridružuje prethodno najavljenim gostima Kim Thaiilom i Matt Cameronom iz Soundgardena. Pesma sa Cameronom i Thaiiloom, pod nazivom “Only Love Can Save Me Now“, snimljena je u legendarnom studiju u Sijetlu, gde su snimani albumi poput “Ten” od Pearl Jam-a i “Louder Than Love” od Soundgardena.

Track listing

01. Death By Rock And Roll
02. Only Love Can Save Me Now (feat. Kim Thayil and Matt Cameron)
03. And So It Went (feat. Tom Morello)
04. 25
05. My Bones
06. Got So High
07. Broomsticks
08. Witches Burn
09. Standing At The Wall
10. Turning Gold
11. Rock And Roll Heaven
12. Harley Darling