Tobias Forge sam snima sledeći album grupe Ghost

Frontmen i mozak sve više poznatog i svetski cenjenog pop-metal benda Tobias Forge, izjavio je da će sledeći album snimiti skoro ceo sam. To znači da se nijedan od članova popularno nazvanih “Nameless Ghouls” neće pojaviti na ovom izdanju.


On je u intervjuu dao obrazloženje zašto se to nikada nije desilo, niti će se verovatno desiti : ” Niko neće iz benda svirati na albumu i za to ima par veoma jednostavnih objašnjenja. A i nikada se ti ljudi koji su išli na turneje sa mnom nisu ni bunili a ni očekivali da će snimati albume. Prvi razlog je taj što sam uvek imao mog omiljenog bubnjara koji sam uvek želeo da svira na albumima, ali nikada nije bio u našem bendu. A on i ja sarađujemo veoma dobro. I savršen je za uslove koje studio zahteva, i sjajno svira, te takođe imam i omiljenog klavijaturistu, koji veoma dobro shvata šta želim od njega da odsvira i to prenosi na klavijature. Svakako i dok pišem pesme – ja sviram sve. “

A u drugom intervjuu on je izjavio da želi da provede prvu polovinu sledeće godine u Švedskoj radeći na pisanju sledećeg albuma, a i time će svom bendu dati dovoljno vremena da rade na svojim projektima.

“Ako počnete uključivati ​​ljude u projekat – što sam ja s vremena na vreme činio, samo da bih bio ispao dobar, odnosno, samo zato što sam želeo da im dam podsticaj – na kraju ćete doći u situaciju da morate da im kažete da tačno ponove ono što sam ja upravo uradio. U mojim naporima da pokušam da budem ljubazan prema ljudima, pokazalo se da to i nijw baš tako cool. Od toga sam puno naučio. Osim toga, ako neću tražiti od svih da urade svoj deo, šta je onda poenta? Ne želim favorizovati ljude. Ako ne pitam sve, ne želim nikoga pitati ni za šta. “

Trenutno, frontmen Ghosta ima demo verziju jedne pesme za sledeće izdanje benda. Taj demo je proizašao iz oko 50 ideja za pesme na kojima trenutno radi. Obožavatelji mogu očekivati ​​da će novi album grupe Ghost stići negde 2021. godine.