Ćao drugari,

Kao što smo već pomenuli, od danas kreće naša nova rubrika zvana “Trougao“. U njoj ćemo svakog 1. i 15. u mesecu predstavljati po 3 mlada, novija benda. Bendovi koji žele da se nađu u ovoj rubrici se mogu prijaviti slanjem svoje biografije, linkova pesama, ili čime žele da se predstave našim čitaocima na email highwaystarmagazine@outlook.com. Jedini uslov za prijavu jeste da imate najmanje jednu autorsku pesmu objavljenu na YouTube-u(ili nekoj drugoj platformi, ali YT je poželjan) , makar demo verziju ili kvalitetan snimak uživo. Prijave će biti otvorene svakog meseca od 2. do 13. u mesecu, i od 16. do 29. u mesecu, te za drugu epizodu koja će biti 1. januara prijave kreću sutra !

Pa da krenemo,

Prvi bend koji ćemo danas predstaviti jeste sastav Majkan. Majkan je punk-rock bend iz Apatina, oformljen u januaru 2019. godine koji trenutno svira obrade domaćih punk grupa ali ujedno radi i na stvaranju autorskih pesama. Prvi singl za pesmu “Ajmo u kafanu” su objavili 02.11.2019., a uskoro planiraju snimanje i drugih pesama. Plan benda je da nastavi paralelno da radi svirajući obrade i stvarajući autorske pesme. Majkan čine iskusni muzičari koji su svirali u mnogim metal, punk i rock bendovima. Svoju pravu snagu oni pokazuju na koncertima gde dolazi do velike razmene energije između njih i publike. Članovi benda su : Igor Bukvić – bubnjevi , Nemanja Kalinić – gitara i prateći vokali, Rade Balać – vokal i bas.

Sledeći sastav je Moreuz. Moreuz je petočlani alternativni pop-rock bend osnovan 2016. godine u Beogradu. U martu 2017. grupa je objavila debitantski album ‘’Moreuz’’ za izdavačku kuću Odličan Hrčak. Za 5 pesama sa ovog albuma urađeni su spotovi, a najzapaženija pesma sa ovog albuma je ‘’Kako to da’’ koja je osim preko elektonskih medija, značajnu minutazu dobila i na regionalnim radio stanicama. Publicitetu pesme je doprineo i prateći spot u kojem bend poštovanje prema lepoti ženskog tela iskazuje kroz akt prelepe devojke. Pored ‘’Kako to da’’ urađeni su i spotovi za pesme ‘’Sve što imaš daj mi’’, ‘’Ugriz đavola’’, ‘’Marta’’ i ‘’U živom pesku’’, a spot za pesmu ‘’Sve što imaš daj mi’’ članovi benda predstavljaju kao omaž životu, ljubavi i lepoti stvaranja prikazan kroz autentičnu priču o beskucnićima.

Najzapaženiji dosadašnji nastup benda je bio na ovogodišnjoj Kontakt konferenciji u klubu Elektropionir. Na samom početku nastupa pevač je obećao da će svi koji izdrže do kraja dobiti 100 dinara (cca 08. Eur) i gratis pivo. Ljudima u prepunom Elektropioniru ovo je zvučalo kao dobra šala ali na poslednjoj pesmi su u publiku izleteli momci sa kantama punim stodinarki i svakom lično dali obećani iznos. Šankovi su se otvorili i svi su dobili gratis pivo. Na ovaj način Moreuz je postao prvi rock bend koji je odlučio da ne daje pare za promocije globalnim društvenim mrežama već publici koja je došla na koncert. Nakon održane Kontakt konferencije regionalni mediji su pisali o ovom nesvakidašnjem događaju. U avgustu 2019. Moreuz je objavio spot za pesmu ‘’Tamni grad’’ koja je ujedno prvi singl sa najavljenog drugog albuma. Režiju je poptisala mlada i talentovana beogradska režiserka Marija Spasic. Za kraj 2019. godine bend je obećao još jedan singl a za sledeću godinu mnogo svirki.

I za kraj, treći, poslednji ali ne i manje važan bend je Majdan – još jedan bend na M(igrom slučajeva, nije ciljano hahah). Majdan je guitar pop sastav iz Niša, nastao 1. aprila 2017. godine. Iako su se okupili na dan na koji svi zbijamo šale, oni to definitivno nisu uradili iz šale već zbog ljubavi i zajedničke želje da prave autorsku muziku. Prošle godine su objavili debitantski album nazvan “Minimum sličnosti, minimum razlike”. Pesme koje su se najviše proslavile sa ovog izdanja, i ujedno dobile i svoje video spotove su “Mojih Misli Ples”, “Zubi” i “To Nisam Ja”, a zvuk niškog benda je, kako kažu, mešavina žanrova koje muzičari inače slušaju. Prošle godine su pobedili na BARF-u(večeras će nastupiti u revijalnom delu ovogodišnjeg BARF9), a nastupali su i na BUNT-u i na Beoviziji. Nedavno su objavili njihovu novu pesmu “Moj Dan”, koja je za sada i njihova najgledanija/najslušanija pesma na YouTube-u. Majdan čine : Nemanja Erić – vokal i gitara, Luka Nikolić – gitara i prateći vokal, Luka Novaković – bas gitara i prateći vokal i Ilija Novaković – bubnjevi.