U novembru stiže novi dokumentarac o Zappi

Objavljen je trejler za potpuno novi dokumentarni film o Frank Zappa koji možete pogledati ispod. “Zappa”, kako film nosi ime, biće objavljen u izdanju Magnolia Pictures širom sveta 27. novembra, a prethodiće mu specijalni pozorišni događaj samo za jednu noć u ponedeljak, 23. novembra.

„Frank Zappa nije bio samo kreativni genije, već i veliki i elokventan mislilac koji je ludilo svojih vremena artikulirao sa izvanrednom jasnoćom i duhovitošću“, kaže Alex Winter, režiser filma. “Legitimni desident koji je živeo i radio među ostalim izvanrednim ljudima u legendarnim vremenima. Na kraju, Zappa nije retro putovanje u prošlost, već potpuno moderno istraživanje čoveka čiji su pogled na svet, umetnost i politika bili daleko ispred svog vremena, i izuzetno relevantna u našim izazovnim vremenima “.

Uz nesmetan pristup poverenju porodice Zappa i svim arhivskim snimcima, ZAPPA istražuje privatni život koji stoji iza genijalne muzičke karijere koja nikada nije izbegavala političke turbulencije svog vremena. Pojavljuju se i Frankova udovica Gail Zappa i nekoliko Frankovih muzičkih saradnika, među kojima su Mike Kenealli, Ian Underwood, Steve Vai, Pamela Des Barres, Bunk Gardner, David Harrington, Scott Thunes, Ruth Underwood, Ray White i drugi.

„Ono što je pomoglo da ova vizija postane moguća je to što nam je Gail Zappa omogućila ekskluzivni pristup Zappinom trezoru; ogromna kolekcija njegove neobjavljene muzike, filmova, nekompletnih projekata, neviđenih intervjua i nečuvenih koncertnih snimaka“, dodaje Winter. „Uz ovo bogatstvo materijala i minimalno dodavanje današnjih intervjua sa Frankovim najbližim prijateljima i muzičkim saradnicima, izgradili smo narativ koji je intiman i epski po obimu.“