Damir Urban objavio novu pesmu

Hrvatski pevač i umetnik Damir Urban objavio je novi singl !

Damir Urban & 4 su nam danas tačno u podne predstavili svoj novi singl “Div”. Kako je izjavio uskoro možemo očekivati i spot za pesmu, i dodao :

” “Div“ je jedna od onih pjesma koje jako dugo sazrijevaju. Prvotno je jedan dio njezine melodije nastao kao dio glazbe za predstavu Kazališta Ulysses o Mati Parlovu. U međuvremenu je div narastao i bavi se posve drugom temom.

“Div” je ono veliko, značajno biće koje poznajemo iz priča, a koje samo rijetki susretnu u životu. Također je div i simbol veličine, snage, postojanosti. Za mene osobno div stoji i kao znak skrivene nježnosti, zarobljenosti u veličini, prividne nesalomljivosti, a onda zbog toga često i usamljenosti. Mislim da je pjesma dovoljno jasna u svojoj poruci i istovremeno dovoljno otvorena da u njoj svatko može pronaći svoje značenje pa mi se čini nepotrebnim da ispričam svoju priču o tome što ona meni znači. Nadamo se da će sve ono što smo ugradili u ovu pjesmu pronaći put do slušatelja.“

Urban je nedavno objavio svoj novi uživo album urađen u saradnji sa Zagrebačkom Filharmonijom, a priliku za druzenje na koncertima sa njim imaće večeras i sutra Zagreb i Tvornica kulture.

Takođe, 13. decembra će nastupiti u Sarajevu u klubu Sloga, dan kasnije u Splitu, te 20. u Banjaluci, 24. u Puli, 27. u Rijeci i 30. u Dubrovniku.

Foto : Milica Czerny Urban