Demons & Wizards objavili novu pesmu nakon 15 godina !

Demons&Wizards, projekat koji vode gitarista heavy/power metal sastava Iced Earth Jon Schaffer i pevač takođe power metal benda Blind Guardian Hansi Kürsch objavili su novu pesmu posle 15 godina !

Oni su objavili video spotom ispraćen singl “Diabolic” koji će se naći na njihovom sledećem, trećem studijskom albumu.

Hansi Kürsch je izjavio: ” “Diabolic” je izjava rečena kroz muziku i njena poruka je vrlo jasna i precizna: Mi ne zabobljavamo zatvorenike! Teško nam je bilo da odlučimo koja pesma će najbolje otvoriti album “III”, ali kada smo uobličili pesmu “Diabolic” i doveli je do njenog konačnog oblika, shvatili smo da je to savršen uvod u album! ”

Jon Schaffer je dodao: “Ova pesma je nastavak pesme “Heaven Denies” i veoma je mračna, teška, zlobna, melodična i potpuno atmosferska. Sve što volim kod pisanja pesama i snimanja istih u trajanju od osam minuta! “Diabolic” ima pravu vrednost da bude prva naša pesma koju će ljudi čuti nakon 15 godina! ”

Spot za pesmu je radio ICODE Team, tako da su glumci i ekipa zadužena za izradu spota uglavnom iz naše zemlje, a sva imena možete naći u opisu singla na YouTube-u.

Album “III” biće objavljen 21. februara 2020. godine za Century Media Records, i biće njihov prvi nakon tačno 15 godina.

Track lista albuma je sledeća :

01. Diabolic
02. Invincible
03. Wolves In Winter
04. Final Warning
05. Timeless Spirit
06. Dark Side Of Her Majesty
07. Midas Disease
08. New Dawn
09. Universal Truth
10. Split
11. Children Of Cain